Hlavní obsah

Č.Budějovice - Ml. Boleslav 3:2Hokejisté Českých Budějovic udolali Mladou Boleslav 3:2

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Gulaš 1 : 0
4. Martynek 2 : 0
12. Fabuš 2 : 1
24. Pšurný 3 : 1
36. Milroy 3 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v utkání 4. kola extraligy Mladou Boleslav těsně 3:2. Jihočechům pomohl k vítězství skvělý vstup do utkání, ve čtvrté minutě vedli 2:0. Po úvodní porážce si tak Mountfield připsal třetí výhru za sebou, Mladá Boleslav naopak podruhé po sobě prohrála.

Článek

Českobudějovičtí měli raketový nástup. Již po 38 vteřinách hry našel Ptáček před brankou Gulaše a ten bekhendem otevřel skóre. Ve čtvrté minutě Martynek naskočil na led z trestné lavice, mezi červenou a útočnou modrou čarou převzal dlouhý pas od Romana Pšurného a sólo úspěšně zakončil blafákem do bekhendu.

Následná série několika vyloučení rozdrobila hru a z početní výhody nakonec těžili hosté. Při trestu Pletky se Fabuš protáhl mezi Ptáčkem a Gulašem a zblízka prostřelil Kováře. Po dosažení kontaktního gólu hosté ožili. Velkou šanci na vyrovnání měl Nouza, jehož bomba z prostoru mezi kruhy řádně vylekala budějovického gólmana. Šanci měl také Handlovský, na protější straně vypadala nebezpečně akce Květoně z Podlešákem.

Snaha Středočechů o srovnání stavu pokračovala i v úvodu druhého dějství. Od modré čáry pálil Hay, zblízka zkoušel doklepávat Vrbata, ke střelbě se dostal také Žabka. V jednom ze sporadických protiútoků však udeřili domácí. Při souboji za brankou vypadl puk k Romanu Pšurnému, jenž vybruslil od zadního mantinelu a našel skulinku u pravé tyčky, kterou si gólman Schwarz nepohlídal.

O dramatickou chvilku se postaral Boháč, jeho akci však zastavil brankář Kovář. Ve 34. minutě Šimánek našel v ideální pozici před brankou Mikesku, ale ten příliš dlouho váhal se střelou. Krátce nato se hostům podařilo podruhé v utkání vstřelit kontaktní gól. Z pravého kruhu vypálil Vrbata a jeho střelu za brankovou čáru z pádu přesměroval Snopkem atakovaný Milroy.

Mladoboleslavští nepřestávali dotírat na Kováře ani v závěrečné dvacetiminutovce. Švihem na něj vypálil Fabuš, ke dvěma střeleckým pokusům za sebou se dostal Vrbata a puk pod Kovářovými betony se snažil protlačit Nouza. Při vyloučení Nováka měl velkou příležitost Macho. Domácí se obtížně dostávali z obranného pásma a když se jim to povedlo, nebyli schopni založit útočnou akci.

Teprve při trestu Matějovského se dostal ke střele Gulaš, ale to bylo za celé dvě minuty ze strany Jihočechů všechno. V 54. minutě Roman Pšurný mířil zblízka do odkryté klece, ale Schwarz zázračně máchl lapačkou. V závěru se domácí jenom bránili, ovšem minutová power play soupeře byla naštěstí pro ně neplodná.

HC Mountfield České Budějovice - BK Mladá Boleslav 3:2 (2:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Gulaš (Ptáček), 4. Martynek (R. Pšurný), 24. R. Pšurný (Kuchejda) - 12. Fabuš (Marušák, Macho), 36. Milroy (Vrbata). Rozhodčí: Pešina, Turčan - Bláha, Kostka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4227.
České Budějovice: Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, J. Novák, Šulc - Šimánek, Mikeska, Kuchejda - Gulaš, Mertl, Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - R. Pšurný, Červený, Podlešák. Trenéři: F. Výborný, Kupka a Gula.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Nouza, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, Pabiška - Bahenský, Gajovský, Matějovský - Milroy, Vrbata, Handlovský - Loskot. Trenéři: Tlačik a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články