Hlavní obsah

Růžička ožil se starými parťáky, na Kladnu se zahojil hattrickem

Návrat do osvědčené formace třineckému hokejistovi Martinu Růžičkovi vyšel na výbornou. Pod výhru 7:3 nad Kladnem se podepsal hattrickem, který navíc dosáhl už v úvodních šestadvaceti minutách. V prvních třech zápasech jenom gól, dnes trojnásobná porce. Růžičkovi očividně prospěl návrat do prověřeného útoku s Ladislavem Kohnem a Jiřím Polanským, který úvodní tři kola putoval třineckou sestavou.

Foto: Tomáš Fliegl, Sport.cz

Hokejisté Třince Jiří Polanský a Martin Růžička

Článek

"Dnes to byla velká práce mých spoluhráčů. Všechny ty góly mi naservírovali, já jsem to už jen doklepával nebo střílel," řekl novinářům Růžička, který si připsal vůbec premiérový hattrick v extralize.

Kladno sám načal brankou už po 24 sekundách. "Řekli jsme si, že začneme hrát aktivně, protože oni měli dlouhou cestu v nohách. Povedlo se nám to. První gól se na nich navíc taky podepsal," uvedl Růžička.

Za stavu 7:0 se schylovalo k rekordní třinecké výhře v historii extraligy. Tou by bylo vítězství o osm a více gólů. Jenže brankostroj Ocelářů ve druhé polovině zápasu ustal. "Asi to bylo trochu uspokojení, nevím. Už jsme ale nehráli to, co na začátku. Druhou polovinu nás Kladno přehrálo, i na góly," připustil Růžička.

Třinec ztratil střeleckou pohodu i v přesilovkách. Do 23. minuty z nich stačil dát tři branky, pak ale nevyužil hned tři přesilovky pět na tři. "Oni to dobře bránili. Budeme na tom muset zapracovat. Ale jak říkám, možná jsme trochu polevili. Musíme to zlepšit," řekl Růžička.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice