Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 6:1Plzeň porazila Litvínov vysoko 6:1, Vlasák zaznamenal čtyři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Lammers 1 : 0
30. Slaney 2 : 0
35. Vlasák 3 : 0
40. Vlasák 4 : 0
43. Jenáček 4 : 1
54. Johnson 5 : 1
60. Straka 6 : 1

PLZEŇ

Hokejisté Plzně zvítězili ve 5. kole extraligy nad Litvínovem 6:1 a udobřili si své fanoušky po páteční stejně vysoké domácí prohře s Libercem. Čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí se na tom podílel aktuálně nejproduktivnější hráč soutěže Tomáš Vlasák. Litvínovu utkání nevyšlo, což dokumentoval především během první třetiny, v níž ani jednou nevystřelil na plzeňskou branku.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Plzeňský Tomáš Vlasák opět v neděli řádil.

Článek

Časný začátek utkání už od 14:00 kvůli kolizi se zápasem fotbalistů Plzně s Příbramí více vyhovoval domácím a litvínovský gólman Franěk musel během prvního střídání zastavit nebezpečnou Vostřákovu teč. Plzeň napadala rozehrávku hostů hluboko ve svém útočeném pásmu a četnou střelbou si vytvořila tlak. Franěk ovšem chytal pozorně a poradil si i se skrytou střelou Modrého od mantinelu. Zasloužené vedení Indiánům zajistil až v 16. minutě Lammers, když skóroval tvrdou střelou po ledě.

Hosté se celou první třetinu soustředili pouze na obranu, první střelu na ztuhlého Salfického vyslal až Jenáček v úvodu prostřední části a plzeňský gólman jen s obtížemi vyrazil jeho bombu z mezikruží. Aktivnější ale zůstali domácí a Franěk se musel včas přesunout k levé tyče proti dorážce důrazného Dvořáka. Strážce litvínovské branky vzápětí vyrazil střelu Straky najíždějícího z pravé strany. Z následného protiútoku přihrál Kubinčák před branku Kubátovi, ale Salfický jeho teč se štěstím zastavil rozklekem.

Klid do plzeňských řad přinesla využitá početní výhoda v polovině utkání, v níž Vlasák křížně přihrál Slaneymu pohodlně zakončujícímu do téměř prázdné branky. Severočeši se mohli vrátit do hry během 68 vteřin trvající přesilovce pět na tři. Během ní Lukešovu střelu šikovně tečoval Kubinčák, Salfický však stačil kotouč reflexivně vykopnout svým levým betonem. Při pokračující jednoduché litvínovské přesilové hře obral váhající obránce hostů o puk Vostřák a Vlasák tváří v tvář Fraňkovi upravil na 3:0.

Hosty nepříznivý vývoj znervózněl a po dalším zaváhání v obraně trefil Lammers zblízka pouze tyčku. V závěru druhé třetiny už se domácí počtvrté radovali, když po krásné přesilovkové kombinaci se Strakou a Kovářem skóroval Vlasák.

Na začátku třetí dvacetiminutovky nedokázal Vostřák dorazit vyražený kotouč za záda bezmocného Fraňka a naopak z brejku na druhé straně snížil na 4:1 nenápadnou střelou Jenáček. Domácí hráli v poslední desetiminutovce až příliš na krásu, přesto pátý gól přidal Johnson úspěšnou tečí Modrého nahození.

Poté uchránil hosty od další pohromy Franěk, který kryl Dvořákův samostatný únik. Přesto devět vteřin před koncem upravil na konečných 6:1 Straka, když zužitkoval Vlasákovu přihrávku při přečíslení dva na jednoho.

HC Plzeň 1929 - HC Benzina Litvínov 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 17. Lammers (Langfeld, Dresler), 30. Slaney (Vlasák, Jan Kovář), 35. Vlasák (Vostřák), 40. Vlasák (Jan Kovář, Straka), 54. Johnson (Modrý, Lammers), 60. Straka (Vlasák, Vostřák) - 43. Jenáček (Jánský, V. Hübl). Rozhodčí: Fraňo, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:6, Maxa (Litvínov) 10 min. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 6036.
Plzeň: Salfický - Slaney, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, Modrý, St. Pierre, Frolo, Dresler - Vostřák, Straka, Vlasák - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák - Langfeld, Lammers, Johnson - Stránský, Tvrdík, J. Heřman - od 44. navíc Obdržálek. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Litvínov: Franěk - Kroupa, Švarný, Gula, Jareš, Černošek, Kubát, Skuhrovec - Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - J. Černý, Gerhát, Jenáček - Jánský, Vopat, Bojer - Majdan, Rindoš, Maxa. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: