Hlavní obsah

Třinec - Sparta 5:3Třinec v závěru čtyřmi góly otočil duel se Spartou a vyhrál 5:3

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Treille 0 : 1
15. Polanský 1 : 1
34. Hlinka 1 : 2
39. Broš 1 : 3
43. Hrabal 2 : 3
48. McGregor 3 : 3
55. Polák 4 : 3
60. Adamský 5 : 3

TŘINEC

Čtyřmi góly v poslední třetině hokejisté Třince obrátili nepříznivý vývoj utkání 5. kola extraligy se Spartou a za výhru 5:3 berou všechny tři body. Sparta dvě části tahala za delší konec, ale vedení 3:1 ztratila při závěrečném drtivém náporu Ocelářů. Vítězství trefil 170 sekund před koncem Kanaďan Bryan McGregor, výsledek při power play Pražanů technickým gólem pojistil Martin Adamský.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Třinečtí oceláři se radují z vyrovnávacího gólu, nakonec v dramatickém zápase Spartu porazili.

Článek

Třinec musel jít do zápasu s gólmanskou trojkou Vojtkem, jehož sebevědomí navíc Sparta srazila bleskovým úderem. Už za 97 sekund po rychlé kombinaci s Hlinkou dostal puk patrně bruslí za brankovou čáru Treille, rozhodčí však po krátké poradě s videorozhodčím gól uznal.

Emoce však více rozvířila strkanice Kohna se Smoleňákem mezi střídačkami. Sparta to po ní s důrazem občas přeháněla a výsledkem byly čtyři oslabení v rozmezí sedmi minut. Třinec tak mohl zvýšit obrátky a v třetí přesilovce i srovnal, když z brankoviště puk do branky dotlačil Polanský.

Bez zraněné opory Peterka ofenzíva Ocelářů nebyla zdaleka tak ničivá jako v pátek proti Kladnu. Sparta jí však dovedně rozbíjela už ve středním pásmu a když se v druhé části vystříhala faulů, Pöpperle byl téměř bez práce.

Dvě různé třetiny a radost domácích

Ke konci druhé třetiny naopak hosté zvyšovali tlak i kadenci střelby. Druhý gól vydoloval ze skrumáže před Vojtkem Hlinka a do dvoubrankového náskoku poslal pohotovou střelou z pravého kruhu Broš, který ztrestal krvavý faul Lojka na Hanzlíka.

I Třinec zavelel k závěrečné zteči v početní výhodě. Hrabal se švihem pod břevno trefil už ve 43. minutě a domácí měli dost času pro poslední nápor.

Závěr byl z jejich strany skutečně strhující. Výborným pohybem dostali soupeře pod tlak, ale Seman z mezikruží minul branku, pak s Polanským překombinovali další stoprocentní šanci, ale v 55. minutě už sklepl do sítě ve vzduchu Polák centr Adamského. Obrat dovršil 170 sekund před koncem svým premiérovým zásahem v extralize Kanaďan McGregor.

V poslední minutě sáhli hosté k power play, ale ujel jim Adamský a jeden ze sparťanů ho fauloval těsně před střelou do prázdné branky. Rozhodčí uznal technický gól.

Hlasy trenérů po utkání:

Břetislav Kopřiva (Třinec): "Je to těžké, když se tak kvalitní mužstvo jako Sparta dostane do vedení a hraje svoji hru. Na druhé straně by asi nemělo zpanikařit tak jako dneska. Uznávám, že dvě třetiny byla Sparta lepší, ale hraje se celých 60 minut a tam to soupeř neustál. Nastartoval to gól na 2:3. Pak se na ledě strhl uragán. Vážím si všech hráčů, prokázali obrovskou morálku."

David Volek (Sparta): "Není to poprvé, co jsme zápas ztratili nedisciplinovaností. Začali jsme aktivně, což tady po několikahodinové cestě autobusem nebývá zvykem. I ve druhé třetině jsme byli aktivnější, jak v koncovce, tak ve střelbě. Měli jsme zápas pod kontrolou, v hale bylo ticho. Ale v třetí třetině nastal totální kolaps, který způsobila naše nedisciplinovanost. Dvě vyloučení, nepokrytí třineckých hráčů při dobruslování. Z takové zápasu nějaké důsledky musíme vyvodit."

Reklama

Související témata: