Hlavní obsah

Karlovy Vary získaly první body po vysokém vítězství v Brně

Hokejisté Karlových Varů uštědřili ve 4. kole extraligy v Brně domácí Kometě nečekaně vysoký debakl 7:0, po kterém dosáhli na své první letošní extraligové body. Brňanů se zápas nevyvedl, do kolen je srazily tři rychlé branky soupeře v rozmezí pěti minut druhé třetiny. Karlovy Vary využily dokonale přesilové hry, ze kterých zaznamenaly pět branek.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Vary hladce přejely brněnskou Kometu.

Článek

Navzdory posledním dvěma vítězstvím nevyzařovala od začátku z herního projevu Komety pohoda. I když byli domácí v roli favorita, hodně chybovali v rozehrávce a jen zřídka se dostávali k ohrožení brankáře Mensatora. I v defenzívě Brňané tápali, výsledkem byly zbytečné fauly a častá vyloučení. Ovšem hosté v početní výhodě nebyli v úvodu příliš nebezpeční, nevyužili ani 14 sekund dlouhou přesilovku pět na tři. Kometa na tom byla podobně, v závěru úvodní třetiny nezužitkovala 66 sekundovou výhodu po vyloučení hostujících Proška a Skuhravého.

Nevýrazně hrající Brňany potkal ve druhé třetině krutý trest. Při vyloučení obránce Zubíčka zužitkoval přesilovku Hruška, který poprvé překonal brankáře Trvaje. Branka do té doby doby hodně ospale hrající Kometu vyburcovala ke zvýšení obrátek. Útočnou aktivitu provázelo nepřesné zakončení. Střely mířily buď do dobře postaveného brankáře Mensatora, nebo minuly cíl.

V době náporu ale obránce Bičánek chyboval na modré čáře, kterému unikl Kumstát. Bičánek se jej pokusil ještě faulem zastavit, jenže akci při signalizovaném trestu zakončil Skuhravý druhým gólem. Trápení Brňanů vyvrcholilo dvěma fauly Mojžíše a Hubáčka těsně za sebou. Dvouminutovou výhodu pět na tři využil obránce Nosek, na jehož tečovanou střelu od modré čáry už Trvaj nestačil zareagovat.

Po třetím gólu se dostali Brňané do herní křeče. Chyběla jim rychlost i důraz, složitě kombinovali a ztráceli zbytečně kotouče. Jejich útlum vyvrcholil v úvodu závěrečné třetiny, kdy inkasovali při vlastní přesilovce čtvrtou branku. Po nepřesné přihrávce vypíchl kotouč aktivní Hruška, ujel po pravém křídle a z jeho přesné přihrávky Pech skóroval.

Tím ale utrpení Brňanů neskončilo. Zanedlouho dostal po faulu Hubáček kromě dvou dvouminutových trestů ještě desetiminutový. Přesilovku využil Gřegořek, který střelou od modré čáry přidal pátou branku. Osm minut před koncem potrestali hokejisté Karlových Varů další 109 sekund dlouhou přesilovku pět na tři šestou brankou, když bezmocného Trvaje překonal Skuhravý. A poslední střelecké slovo měl při další přesilovce v poslední minutě Hruška.

HC Kometa Brno - HC Energie Karlovy Vary 0:7 (0:0, 0:3, 0:4)
Branky a nahrávky: 25. D. Hruška (Sailer, Pech), 29. Skuhravý (Kumstát), 30. Nosek (Gřegořek, Kumstát), 42. Pech (D. Hruška), 49. Gřegořek (Skuhravý), 54. Skuhravý (D. Hruška, Nosek), 60. D. Hruška (Sailer, Mensator). Rozhodčí: Turčan, Hodek - Bejček, Charvát. Vyloučení: 12:8, navíc Hubáček (Brno) 10 min. Využití: 0:5. V oslabení: 0:1. Diváci: 7200.
Brno: Trvaj - Mojžíš, Stehlík, Malec, Richter, Houdek, Bičánek, Zubíček, Protivný - Veselý, R. Procházka, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Brabenec - Balej, R. Hruška, Kvapil - Jakub Svoboda, Erat, Pospíšil. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Kokko, Parýzek, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Zaťovič - D. Hruška, Pech, Sailer - Hřebejk, Dej, Košťál - Saarinen, Melenovský, Skladaný. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama