Hlavní obsah

Kladno - Č.Budějovice 0:2Hokejisté Českých Budějovic po výhře v Kladně vedou extraligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Kašpařík 0 : 1
52. Gulaš 0 : 2

KLADNO

Hokejisté Českých Budějovic se díky výhře v 5. kole extraligy na ledě Kladna 2:0 dostali do čela tabulky. Domácí Vagnerplast naopak stále čeká na první výhru a s jediným bodem klesl na poslední místo. Výhru Mountfieldu zařídili trefami Pavel Kašpařík a Milan Gulaš, gólman Jakub Kováč udržel poprvé v ročníku čisté konto.

Článek

Kladno, které se potýká s početnou marodkou, začalo aktivně, dostalo se i zakončení, ale chyběla mu opět účinnější střelba. Úvodní dějství mnoho šancí nenabídlo a v 17. minutě se dočkali při vyloučení Libora Procházky vedoucí branky hosté, když Kašpařík dotlačil puk pod ležícího kladenského brankáře Cikánka. Středočeši mohli vyrovnat také v početní výhodě, ale Eberle ztroskotal na Kovářovi.

Smutným hrdinou prostřední dvacetiminutovky byl v kladenském dresu Kalla. Dostal se do tří šancí, ale v prvním případě přihrával Valskému, který následně neuspěl, při druhé šanci zblokovali jeho střelu obránci a ani potřetí se Kalla po samostatné akci neprosadil. Na druhé straně nevyzrál na Cikánka Novák a několik vteřin před druhou sirénou ani po úniku Květoň.

Závěrečné dějství začalo opět Kallovou příležitostí, znovu ovšem bez gólového efektu. A tak vzal režii zápasu do svých rukou českobudějovický Gulaš. Při pobytu svého spoluhráče Pšurného na trestné lavici sice poprvé na Cikánka nevyzrál, ale svůj druhý brejk už bekhendovým blafákem proměnil.

I když do konce zápasu chybělo v té chvíli osm minut, bylo již více méně jasné, že při střelecké impotenci domácích si hosté odvezou tři body. Nebýt několika kvalitních zákroků kladenského gólmana, mohli svěřenci trenéra Výborného nakonec ještě vyhrát výraznějším rozdílem.

Hlasy trenérů po utkání:

Petr Kasík (Kladno): "Když nedáváme góly, nemůžeme vyhrát. Hráčům toho nemůžeme moc vytknout kromě slabiny v koncovce. Soupeř dobře bránil, dal v přesilovce branku a my jsme následně se museli více tlačit dopředu, čehož Jihočeši využili ke vstřelení druhé branky."

Milan Kupka (České Budějovice): "Nečekali jsem na Kladně nic jednoduchého, protože jsme věděli, že domácí budou chtít konečně stoprocentně bodovat. Vycházeli jsme ze zabezpečené obrany a čekali na chyby domácích. Kladno několikrát zaváhalo, čehož jsme využili ke dvěma brankám."

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín