Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 3:1Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali Zlín a jsou čtvrtí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Milroy 1 : 0
20. Balán 1 : 1
36. Fabuš 2 : 1
60. Divíšek 3 : 1

MLADÁ BOLESLAV

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 5. kole extraligy nad Zlínem 3:1 a díky třetí výhře v sezoně se posunuli na čtvrté místo tabulky. Poslední tým minulého ročníku nasbíral už deset bodů. Naopak Moravané svou sbírku pouhých tří bodů nerozšířili a klesli na předposlední místo.

Článek

Úvodní třetina zápasu vyšla herně výrazně lépe domácím, ale dlouho nemohli nalézt recept na překonání zlínského gólmana Sedláčka. V 18. minutě se to ale už povedlo kanadskému útočníkovi Milroyovi, který po pěkné Boháčově přihrávce zpoza hostující branky dokázal Sedláčka prostřelit.

Domácí se ovšem nechali vedením ukolébat a chvilka nekoncentrovanosti v obraně je stále těžce vydobyté vedení. Necelou minutu před první sirénou dostal před gólmana Schwarze přihrávku od modré čáry zlínský Balán a v koncovce se nemýlil.

Do druhé třetiny vstoupili aktivněji hosté, objevili se i v několika příležitostí, které ale pokryl jistými zákroky gólman Schwarz. Domácí se do šancí dostávali už o mnoho komplikovaněji, ale hosté jim pak usnadnili snažení svými prohřešky proti pravidlům, za které odcházeli na trestnou lavici.

V 34. minutě se nechali Švrček a Řezníček vyloučit dokonce během 13 vteřin a domácí tým toho využil. Při dvojnásobné přesilovce se sice Mladé Boleslavi nedařilo, ale dvě vteřiny před Řezníčkovým návratem vrátil domácím vedení Fabuš. Zlínští po inkasované brance opět zvýšili obrátky, ale prosadit se do konce druhé části nedokázali.

A nakonec se jim vstřelit branku nepodařilo ani v poslední dvacetiminutovce. A to jim domácí umožnili svými vyloučeními sehrát dvě přesilové hry nedlouho po sobě. Mladá Boleslav ale bránila těsné vedení důsledně. Pokud se hosté k zakončení dostali, byl na místě spolehlivě chytající Schwarz. Při power play hostů potvrdil výhru 17 vteřinách před koncem do prázdné branky Divíšek.

BK Mladá Boleslav - PSG Zlín 3:1 (1:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 18. Milroy (Boháč), 36. Fabuš (L. Pabiška, Macho), 60. Divíšek (Matějovský) - 20. Balán (Lučka). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Šindler - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 3680.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, L. Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.
Zlín: Sedláček - Švrček, Galvas, Linhart, Řezníček, Míka, Lučka - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Kubiš, Roman Vlach, Sivák - Finsterle, Balán, F. Čech. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdira.

Reklama