Hlavní obsah

Brno - Karlovy Vary 0:7Brněnští hokejisté nechali Trvaje na holičkách, Vary ho rozstřílely

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Hruška 0 : 1
29. Skuhravý 0 : 2
30. Mucha 0 : 3
42. Pech 0 : 4
49. Gřegořek 0 : 5
54. Skuhravý 0 : 6
60. Hruška 0 : 7

BRNO

Už ani hokejisty Karlových Varů netíží v nové extraligové sezóně na bodovém kontě nula. Dosud poslední tým tabulky nečekaně smetl Kometu na jejím ledě 7:0! Pětkrát skóroval v přesilovkách a jednou dokonce ve vlastním oslabení.

Foto: Igor Zehl, ČTK

V šatně Komety bylo dusno... Ilustrační foto

Článek

„Zápas se nám naprosto výjimečně povedl, využili jsme značné nedisciplinovanosti soupeřových opor. Toto vítězství bych ale raději vyměnil za dvě těsné výhry v předchozích duelech, které jsme měli velmi dobře rozehrané. I tak se nám ale ulevilo, protože nás teď čeká vzhledem k MS basketbalistek v naší hale série dalších zápasů na cizím ledě,“ netajil radost spokojený karlovarský kouč Antonín Stavjaňa.

Také autor dvou gólů Západočechů Václav Skuhravý si oddechl. „Bylo nepříjemné neustále poslouchat, že jsme jako jediní ještě nebodovali. Doufali jsme, že bychom se mohli už konečně v Brně chytnout. Utkání nám vyšlo naprosto fantasticky. Včetně přesilovek, při nichž nám tentokrát hodně přálo i štěstíčko. Skoro všechny puky se k nám odrážely. Teď ale musíme premiérové body potvrdit ve čtvrtek v Kladně,“ předsevzal si.

Ponurá nálada naopak zavládla po sedmigólovém debaklu v brněnském táboře. „Bez stoprocentního nasazení a kázně se nedá vyhrát s nikým. Štve mě, jak hráči nechali na holičkách brankáře Trvaje, a je mi hrozně líto našich skvělých fanoušků,“ tvrdil notně zklamaný trenér Komety Vladimír Jeřábek, který prý nabádal svoje svěřence, aby k duelu přistoupili se stejnou pokorou jako k předchozím úspěšným střetnutím s Litvínovem a ve Zlíně. „Bohužel jsme ale tentokrát skoro ve všem za hosty zaostávali,“ posteskl si.

Brněnský forvard Ivan Huml přiznal, že v kabině nepadala po utkání hezká slova. „Ale chyby jsme raději ještě nerozebírali, to bychom v ní tentokrát asi seděli až do rána. Na naprosto nepovedený zápas musíme rychle zapomenout. V pátek na Spartě máme co napravovat,“ měl jasno.

Reklama

Související témata: