Hlavní obsah

Zranění gólmani Duba ani Hamerlík by Třinci neměli chybět dlouho

Absence obou třineckých hokejových gólmanů Petera Hamerlíka i Tomáše Duby bude jen krátkodobá. Hamerlík by měl po otřesu mozku ještě v těchto dnech začít s tréninkem stejně jako Duba, který od pátečního utkání s Kladnem šetří natažené tříslo.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zraněný gólman Třince Tomáš Duba

Článek

Nedělní vítězství 5:3 nad Spartou vychytal pětatřicetiletý veterán Martin Vojtek, ale záskok klubové trojky zřejmě nebude mít dlouhého trvání. Páteční utkání ve Zlíně by už mohl stihnout Duba.

"Duba se dá během tohoto týdne do pořádku. Už v neděli to bylo na hraně, že by mohl jít do zápasu, ale nešlo to ještě," řekl trenér Břetislav Kopřiva.

Devětadvacetiletý Duba se nezaviněně zranil v úvodu druhé třetiny pátečního utkání s Kladnem. Namohl si tříslo, ale nakonec jeho potíže nejsou vážnějšího charakteru.

Rychle se po silném otřesu mozku zotavuje rovněž slovenský brankář Hamerlík, kterého po srážce s Hubáčkem odnesli hned z úvodního extraligového utkání v Brně na nosítkách. Podle prvních zpráv měl mít až měsíc klid, ale to zřejmě nebude zapotřebí. Zřejmě už v tomto týdnu se vrátí do tréninku.

"Přece jen to byl těžký otřes mozku a ta doba ještě není tak dlouhá, aby byl úplně v pořádku. Uvidíme zkraje týdne," podotkl Kopřiva.

Reklama

Související témata: