Hlavní obsah

Kučera jde na operaci, Slavii bude chybět do února

PRAHA

Nejstarší hokejista mistrovské Slavie František Kučera je znovu na marodce s poraněným ramenem a delší čas si nezahraje, protože bolavé rameno vyžaduje chirurgický zákrok. Ten by měl Kučera po dohodě s lékaři absolvovat příští týden v pražské motolské nemocnici.

Článek

Po sedmizápasové pauze se Kučera vrátil na led při nedělní repríze finále play-off s Pardubicemi, odehrál však sotva osm minut, než si při souboji u mantinelu obnovil zranění ramene.

"Chtěli jsme po dohodě s lékařem vyzkoušet, jestli už bude schopný hrát zápas, a dopadlo to špatně," lomil rukama kouč Vladimír Růžička. Slávisté sice porazili Pardubice 4:2, ale přišli o zkušeného 35letého beka. "Mluvil jsem s doktorem, nevypadá to dobře," uvedl kouč na adresu někdejšího spoluhráče z reprezentace, s nímž vybojoval olympijské zlato v Naganu.

"Jsem prostě smolař, léčil jsem si rameno od třetího kola a teď stačil lehký střet s protihráčem, taková obyčejná srážka u hrazení. Ruka mi vylítla nahoru, hrozně to zabolelo a jsem na marodce znovu. Doktoři říkají, že mne operace nemine, ale vše závisí na podrobných vyšetřeních," připouštěl rozčarovaně Kučera.

Bez bruslí do února či března

Na základě dalších prohlídek lékaři zkušenému bekovi doporučili, aby operaci podstoupil. "Na devadesát procent ti vypadá, že se to bude muset vyřešit skalpelem. Je to časově horší, ale na druhou stranu by se problém mohl vyřešit jednou provždy," přiznal Kučera.

Růžička vytušil, že absence ostříleného obránce bude dlouhá. "Jako hráč už toho má hodně za sebou a jeho tělo, především ramena a kolena, je hodně opotřebované. Pokud skutečně půjde na operaci, tak začne zase hrát až někdy v únoru, březnu. Bude to pak mít hodně těžké, aby se v plné síle vrátil na led, ale takový už bohužel je hokej," litoval kouč.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín