Hlavní obsah

Vítkovice vyhrály na Slavii a Růžička Hadamczika nepřekonal

PRAHA

Žádná oslava a odplata za loňské semifinále play-off se nekonala. Slavia prohrála v dohrávce 5. kola s Vítkovicemi 1:2. Padla ve třetím utkání v řadě. Naopak hosté si připsali opačnou statistiku, tři klání po sobě vyhráli. To také znamenalo, že Vladimír Růžička svůj jubilejní pětistý zápas v základní části extraligy na trenérské lavičce prohrál. Pokud by vyhrál, předstihl by v počtu výher rekordmana Aloise Hadamczika. Nestalo se, zůstává remíza 282:282.

Foto: Petr Horník, Právo

Puk z hole vítkovického Marka Malíka (v modrém) plachtí přes bezmocného brankáře Slavie Miroslava Kopřivu.

Článek
Fotogalerie

Přitom vše začalo podle domácích not. Slavia vedla od desáté minuty, ale radosti si dlouho neužila. Jako by se vrátila do minulého utkání. Tehdy nezvládla derby se Spartou.

Vítkovice během první třetiny výsledek otočily. A to za svižných 78 sekund. Od té chvíle nastalo pro tým vedený Vladimírem Růžičkou trápení. Jejich naději přiživoval brankář Miroslav Kopřiva, který se vrátil po týdenní pauze zaviněné poraněním krční páteř. Ten držel Vítkovice na rozdíl jediného gólu. „Kopr, Kopr,“ vyvolávali ho několikrát slávističtí fanoušci.

Emotivní výstup kouče Slavie Vladimíra Růžičky při utkání s Vítkovicemi.foto: Právo/Petr Horník

Hosté ale nemohli být také spokojení. Ve druhé části hráli čtyři minuty v řadě přesilovku. Z toho téměř polovinu pět na tři. Ideální čas pro zvýšení náskoku. Výsledek ovšem nulový.

Po čtyřiceti minutách nezměnila na skóre ani slávistická trojice Juraj Štefanka, Lukáš Krenželok a Petr Kuboš. Ta přišla před sezónou právě z Vítkovic, ale úterní klání ji nevycházelo podle představ. To potvrdila i třetí dvacetiminutovka. Zápas nevyšel celé Slavii, což určitě netrápilo Vítkovice.

„Máme trochu pozměněný tým, s nímž chceme hrát dobrý hokej a být nahoře. Rádi bychom v příštích sezonách navázali na minulých deset let, kdy byla Slavia relativně úspěšná. Dobře však víme, že to bude těžké," řekl Růžička pro klubový web před utkáním. O pár hodin později slávisté vyplnili jen poslední větu svého bosse. S takovými výkony bude opravdu obtížné dosáhnout úspěchů.

Hokejová extraliga - dohrávka 5. kola
Slavia Praha - Vítkovice 1:2 (1:2, 0:0, 0:0)on-line
Branky a nahrávky: 10. Tomica (Jaškin) - 16. Svačina (Huna), 17. Malík (J. Sýkora). Rozhodčí: Fraňo, Hribik - Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 3236.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Špelda, Roth, Žižka, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Krenželok - T. Svoboda, Branda, Vondrka - Jaškin, V. Růžička ml., Tomica - P. Jelínek, Sklenář, Doležal (30. Endál). Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Malík, Rehák, Ovčačík, Trnka, Voráček - Ujčík, Húževka, J. Sýkora - Huna, Burger, Svačina - Vrána, Pohl, Klimek - Šedivý (21. Szturc), Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: