Hlavní obsah

Slavia nastřílela Liberci čtyři góly, Zlín uspěl na ledě mistrovských Pardubic

PRAHA

Ani hokejistům Liberce, ani hráčům mistrovských Pardubic se nepodařilo ve svých zápasech zvítězit a vyhoupnout se tak do čela ligové tabulky. V předehrávce šestého kola prohrál domácí Liberec se Slavií 1:4 a v předehrávce 12. kola zvítězil Zlín na ledě Pardubic 3:1.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Pardubický Libor Pivko (druhý zprava) se snaží překonat zlínského brankáře Jakuba Sedláčka.

Článek

Hokejisté mistrovských Pardubic přivítali na svém ledě Zlín a v případě vítězství a zaváhání Liberce se Slavií se mohli prokousat na čelo ligové tabulky. Zlínu se v letošní sezóně zatím příliš nedařilo a do duelu s Východočechy šli Moravané z předposlední příčky. Hosté však vstoupili do zápasu mnohem lépe, když se pět minut před koncem první třetiny prosadil Köhler, ve druhé části navíc zvýšil náskok Kubiš.

Eaton se pokusil zápas zdramatizovat, když na začátku třetí části snížil Somík, ale dvoubrankový náskok hostům vrátil jedenáct minut před koncem třetí části Tomáš Sýkora. Zlín si připsal první vítězství po základní hrací době.

Čtvrtý Liberec přivítal Slavii, která prohrála tři předchozí zápasy v řadě. Roli favorita ale domácí hokejisté nezvládli. Severočeši šli sice do vedení po brance Podkonického z 12. minuty, ale pak už stříleli branky pouze Pražané. Ještě do konce úvodní části vyrovnal Vondrka, do vedení svěřence Vladimíra Růžičky poslal Krenželok a náskok v poslední části ještě navýšili Růžička a Vašíček.

Hokejová extraliga:
Předehrávka 12. kola:
Pardubice - Zlín 1:3on-line
Branky: 43. Somík - 15. Köhler, 37. Kubiš, 49. Sýkora.
Předehrávka 6. kola:
Liberec - Slavia Praha 1:4on-line
Branky: 12. Podkonický - 15. Vondrka, 30. Krenželok, 45. Růžička, 50. Vašíček.

Reklama