Hlavní obsah

Pardubice se trápí v přesilovkách, ještě ani z jedné neskórovaly

PARDUBICE

Přesilové hry jsou v této sezoně hokejové extraligy zatím velkým trápením pro úřadujícího mistra z Pardubic. V pěti zápasech tým kouče Josefa Jandače nevyužil ani jednu, i přes tuto bilanci má na kontě devět bodů. Dnes v předehrávce 12. kola proti Zlínu se ale Východočeši střelecky trápili a i zmar v početní výhodě pro ně znamenal konečný výsledek 1:3.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Lukáš Finsterle ze Zlína (vlevo) v akci před pardubickým brankářem Martinem Růžičkou.

Článek

"Zatím nám přesilovky nejdou, takže máme na čem pracovat. Je to začátek a doufám, že se to bude zlepšovat a budeme zápasy rozhodovat v přesilovkách," řekl novinářům po utkání útočník Radovan Somík. Jako jediný se v utkání prosadil, ale spíše kuriózně. Z rohu nahodil puk bekhendem na branku a gólman Jakub Sedláček si jej srazil nešťastně za svá záda.

Střelec vítězné branky v rozhodujícím finálovém zápase proti Vítkovicím ví, že se hra v početní převaze musí zjednodušit. "Zatím je tam hodně nahrávek, musíme jít dvěma hráči do brány, někdy i třemi hráči a snažit se střílet od modré čáry," doplnil Somík.

Východočeši se budou snažit utknout sérii 22 nevyužitých přesilovek v pátek na ledě Českých Budějovic. "Hrajeme to po koutech, po mantinelech, chybí tam střelba a v pět na čtyři, ale i v pět na pět nemáme žádný tlak do brány, hráče před bránou. Musíme na tom zapracovat. Dneska hrál Zlín výborně v předbrankovém prostoru, ale to nás vůbec neomlouvá," prohlásil asistent trenéra Pardubic Jan Votruba.

Reklama

Související témata: