Hlavní obsah

Vyšla nám sázka na agresivní hokej, liboval si Vašíček po vítězství Slavie v Liberci

LIBEREC

Úterní domácí porážku s Vítkovicemi odčinili hokejisté pražské Slavie hned o den později v dalším extraligovém souboji na ledě libereckých Bílých Tygrů. Čtyřmi góly v řadě otočili nepříznivý vývoj zápasu a přesvědčivě dokráčeli k vítězství 4:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor třetího gólu Vladimír Růžička ze Slavie Praha.

Článek

„Po třech zápasech, v nichž jsme vůbec nebodovali, bereme zaslouženě tři body. Hra, jakou jsme předvedli, k tomu od začátku směřovala. Obzvlášť nás těší, že jsme uspěli v Liberci, který bývá zpravidla pro všechny týmy velmi nepříjemným soupeřem,“ konstatoval asistent slávistického trenéra Jiří Čelanský.

Kde se vzala proměna Slavie?

„K úterku jsme si něco řekli v kabině. Podívali jsme se na video a usoudili jsme, že musíme bojovat úplně jinak. Hlavně hrát jednoduše vzadu a nedopouštět se chyb. V Liberci je malé hřiště jako u nás. Chtěli jsme hrát agresivní hokej, abychom soupeře zaskočili. Tenhle záměr nám vyšel dokonale,“ hodnotil obránce Jiří Vašíček.

Únavu z náročného programu necítil. „Naopak jsme před zápasem byli plni chuti vyhrát, protože další prohra by nás dostala ještě více dolů,“ povídal zkušený bek, který se zapsal i do střelecké listiny. „Po souboji v roku jsme dostali puk přes modrou čáru a najednou se naskytla možnost k zaútočení, protože kotouč vyskočil za libereckého obránce. Byl jsem u toho blízko, tak jsem zkusil vystřelit a se štěstím puk spadl do brány, i když mi domácí bránili hokejkou,“ líčil Vašíček.

První gól ve slávistickém dresu dal útočník Lukáš Krenželok. A byl vítězný, protože za stavu 1:1 skóroval na rozdílových 2:1. „V předešlých zápasech mi to moc nešlo a jsem rád, že jsem pomohl k vítězství. Všichni jsme podali skvělý výkon, jsme s ním spokojeni. Nečekal jsem, že moje branka se ukáže jako rozhodující. Ale pak jsme dobře bránili a s naší důsledností měl Liberec problémy,“ vykládal jeden ze strůjců vítězství Slavie.

Trenér libereckých hokejistů Jiří Kalousfoto: ČTK/Radek Petrášek

Kalous: Byl to nepovedený zápas

Na liberecké straně panovaly rozpaky. „Nesehráli jsme dobrý zápas. Z naší strany byl naprosto nepovedený,“ klopil oči trenér Jiří Kalous. „Na rozdíl od minulého utkání, kdy jsme byli schopni si vytvořit brankové příležitosti, byť jsme žádnou nevyužili, proti Slavii jsme se nedostali ani do šancí. Byli jsme bezzubí i při přesilovce pět na tři. Slavia nás v podstatě k ničemu nepustila, protože hrála stylem, kterým jsme se chtěli prosadit my,“ posteskl si kouč.

Jediný gól Bílých Tygrů vstřelil Andrej Podkonický. „Nevím, čím to bylo, že jsme hráli tak špatně. Dát doma za dva zápasy jednu branku, je velmi málo. Vedení 1:0 nás možná trošku uspokojilo. Měli jsme se více tlačit do branky a bojovat v útočném pásmu,“ přemítal slovenský forvard.

Stejně zklamaný byl i obránce Jan Výtisk: „Domácí ztráty z posledních dní nás mrzí, protože jsme předtím venku uhráli vynikající výsledky. Prohrami jsme se připravili o to, abychom se drželi v popředí tabulky.“

Brankář Marek Pinc litoval kuriózního vyrovnávacího gólu Slavie, který rozhodčí uznal až po poradě s obsluhou videa: „Hráč hostí vyjížděl zezadu a dával puk před branku, kotouč na tři vteřiny zmizel a najednou byl v brance, ale jak se tam dostal, nikdo asi neviděl. Najednou to bylo 1:1 a zápas se začal otáčet. Slávisté byli ale celkově důraznější, všude se ocitli o krok blíž a vyhráli zaslouženě.“

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín