Hlavní obsah

Extraliga zažije boj o opačný pól tabulky. Večer o poslední místo

PRAHA

Posun v čase o čtyřiadvacet hodin a utkání o první místo střídá boj o samotný chvost tabulky. Nelichotivé, nepříjemné, nezáviděníhodné. Ale je to tak. Hokejová Tipsport extraliga zažije klání dvou posledních týmů v tabulce. Kladno přivítá Karlovy Vary. Domácí z pěti utkání mají jeden bod, hosté ze čtyř zápasů vybojovali tři. Kdo rozšíří prořídlou bodovou sbírku?

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový brankář Kladna Lukáš Cikánek.

Článek

Kladno má dva zásadní problémy, které brání zisku bodů. Nedává góly a naopak hodně dostává. K tomu ještě připočtěte marodku a skutečností je poslední příčka. „Když doma nedáme gól, tak nemůžeme myslet na vítězství,“ řekl po minulém utkání s Českými Budějovicemi asistent trenéra Petr Kasík. Dnes může být vše jinak.

Kladenští nastoupí s novou posilou, kterou je francouzský útočník Sacha Treille, který odehrál minulou sezónu ve druhé švédské lize v týmu Malmö Redhawks. Dohoda zní na tři zápasy, potom se uvidí. Pomůže právě on?

Karlovy Vary chtějí navázat na výhru 7:0 v Brně  

Karlovy Vary zahnaly chmury posledním drtivou výhrou v Brně. Vítězství 7:0 a pět využitých přesilovek pozvedlo náladu v mužstvu. „Utkání v Brně nám hodně pomohlo. Kladno je momentálně s námi v tabulce na stejné úrovni. Takže body, které bychom získali, by nám jenom pomohly,“ přiznal trenér Antonín Stavjaňa pro klubový web.

A co říkají čísla po pěti kolech? Kladno inkasovalo nejvíce gólů ze všech týmů, doma hrálo třikrát a všechno prohrálo, získalo jeden bod za porážku po nájezdech se Zlínem. Soupeř může být rád, že nehraje před svými fanoušky, tam vždy zklamal. Jen velká nula. Tři body bral za výhru venku, nálož odneslo Brno. Výhodou pro Vary by mohly být přesilové hry, zde patří mezi nejlepší tři mužstva v extralize.

Porovnání soupeřů
KladnoKarlovy Vary
5Zápasy4
1Body3
11:21Skóre15:15
Milan Toman 7 (1+6)Nejproduktivnější hráčDavid Hruška 7 (4+3)
18,2 %Využití přesilovek29,6%

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články