Hlavní obsah

Kladno - Karlovy Vary 1:2Kladno se topí ve smutku a na dně tabulky. Prohrálo pošesté, naposledy s Vary

PRAHA

Boj o poslední místo nelákal, nenadchnul. Reklamy na hokej se fanoušci ve čtvrtek na kladenském stadiónu nedočkali. Na zápas o nejnižší patro Tipsport extraligy dorazila velmi skromná návštěva. Na duel s Karlovými Vary přišlo 1529 statečných. Ti nakonec viděli v předehrávce 6. kola výhru hostí 2:1.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Ilustrační foto. Karlovarský útočník Václav Skuhravý a brankář Vítkovic Roman Málek.

Článek

Kladno šlo do utkání s nelichotivou vizitkou. Po pěti kolech mu na kontě výher svítila hrozivá nula. Když hosté ve druhé minutě vstřelili úvodní gól, věrní domácí fans ztichli. Takhle si začátek nepřestavovali. Trochu je uklidnil v osmé minutě při přesilovce Francouz Sacha Treille, který nastoupil k prvnímu zápasu v mužstvu Otakara Vejvody. Z premiéry si odnesl i puk, který mu od sudího přivezl kapitán Pavel Patera. To byla ale všechna radost, kterou na kladenském stadiónu ve čtvrtek zažil.

Podobně na tom byli i diváci, góly nepadaly. Hostující hráči přitom hráli téměř čtyři minuty přesilovku 5 na 4, ale velký vítr před brankou Lukáše Cikánka nepředvedli. Výstavní představení z minulého utkání s Brnem, kde dali pět branek v početní výhodě jako by neexistovalo. Fanoušci se v té chvíli zahřáli jen při pískotu, který adresovali rozhodčím.

Domácí začali třetí část přesilovou hrou, která trvala bez dvanácti sekund dvě minuty. Neradovali se. Udeřilo obratem naopak na druhé straně. Marek Melenovský pokazil místním večer podruhé a radoval se hostující kotel, který byl do velikosti shodný s domácím.

Kladno tak po porážce 1:2 zůstává stále bez výhry. Z šesti pokusů získalo jediný bod a na čtveřici před sebou ztrácí pět bodů. Naopak Karlovy Vary byly v posledních dvou kláních stoprocentní, inkasovaly jen jeden gól a od šestého místa je dělí tři body.

Hokejová extraliga - předehrávka 6. kola
Kladno - Karlovy Vary 1:2 (1:1, 0:0, 0:1)on-line
Branky a nahrávky: 8. S. Treille (Patera, Toman) - 2. Sailer, 43. Melenovský (Skladaný). Rozhodčí: Minář, Pešina - Kájínek, Podrazil. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 1529.
Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Eberle - Látal, Melka, Kalla - Bělohlav, Knotek, Kuchler - Valský, Stieler, Kafka. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Kokko, Parýzek, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Hřebejk, Dej, Sailer - Saarinen, Melenovský, Skladaný. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice