Hlavní obsah

Budějovice udolaly mistra po nájezdech, Sparta v nich proti Brnu neuspěla

Pět zápasů nabídla v pátek hokejová Tipsport extraliga. České Budějovice porazily obhájce mistrovského titulu z Pardubic 3:2 po samostatných nájezdech. Ty rozhodly i další dva zápasy, ve kterých Sparta prohrála s Brnem a Zlín přehrál Třinec. Šest branek nasázely Vítkovice Plzni při výhře 6:1 a dostaly se do čela tabulky.

Foto: David Veis, ČTK

Pardubický brankář Martin Růžička a budějovický útočník Tomáš Mertl

Článek

České Budějovice po úvodní porážce od Vítkovic naplno bodovaly ve všech čtyřech dalších zápasech, což je vyneslo do čela extraligového pelotonu. Proti Pardubicím však po dvou třetinách prohrávaly o dvě branky. K vyrovnání jim stačilo pouhých 30 vteřin, během kterých skórovali Květoň a Vydarený. Nájezdy pak rozhodl Gulaš.

Naprosto stejným skóre skončil zápas mezi Zlínem a Třincem, s tím rozdílem že dvoubrankové manko doháněli Třinečtí. Ti museli řešit zapeklitou situaci s gólmany. Uzdravený Duba už se sice vrátil do plné zátěže, ale po tréninkovém výpadku ještě zůstal v pozici dvojky a na Zlín Oceláři opět vyrukovali s Vojtkem. Nájezdy rozhodl Leška.

Vítkovice mají za sebou čtyři vítězné zápasy a dostaly se do čela extraligové tabulky. Plzeň Ostravané roznesli vysoo 6:1. Výsledky Západočechů jsou zatím spíše kolísavé. Trápí je především defenzíva, která inkasovala již 26 branek, nejvíce v celé soutěži.

Sparta po kolapsu v Třinci přivítala na svém ledě Brno, které ve druhé třetině otočilo skóre a po gólu Baleje dokonce vedlo o dvě branky. Smoleňák ale po čtyřech minutách vyrovnal a na začátku třetí části vyrovnával Philipp. Při nájezdech pak rozhodl hostující Brabenec.

Litvínov proti Mladé Boleslavi odčinili nedělní debakl 1:6 z Plzně. Vzájemné duely provází od postupu Středočechů mezi elitu velká vyrovnanost - z osmi duelů se hned polovina musela k určení vítěze prodlužovat. Tentokrát vyhráli domácí přesvědčivě 4:1.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Vítkovice - Plzeň 6:1on-line
Branky: 11. a 33. Huna, 49. a 52. Káňa, 29. Barinka, 55. Ujčík - 51. Heřman.
Zlín - Třinec 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 8. Důras, 20. Hamrlík, rozh. nájezd Leška - 38. V. Polák, 48. Zíb.
Litvínov - Ml. Boleslav 4:1on-line
Branky: 7. Pojkar, 17. Lukeš, 35. Jánský, 60. Hübl - 49. Žabka.
Č. Budějovice - Pardubice 3:2 po sam. nájezdechon-line
Branky: 42. L. Květoň, 43. Vydarený, rozh. nájezd Gulaš - 27. Zohorna, 27. Bartek.
Sparta Praha - Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 11. Broš, 37. Smoleňák, 44. Philipp - 11. Hubáček, 24. Kvapil, 33. Balej, rozh. nájezd Brabenec.

Reklama