Hlavní obsah

Sparta - Brno 3:4Brno konečně dokázalo vyzrát na Spartu, v nájezdech rozhodl Brabenec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Broš 1 : 0
11. Hubáček 1 : 1
24. Kvapil 1 : 2
33. Balej 1 : 3
37. Smoleňák 2 : 3
44. Philipp 3 : 3
66. Brabenec 3 : 4

Jan ŠkvorSport.cz

Hokejisté brněnské Komety napravili dojem z posledního utkání s Karlovými Vary, ve kterém utrpěli sedmigólový debakl, a na ledě Sparty Praha vyhráli v šestém kole 4:3 po samostatných nájezdech. Vítězný nájezd proměnil Brabenec. Kometa přitom mohla vyhrát už v základní hrací době, v průběhu duelu vedla už o dvě trefy. Brněnští tak po loňském návratu do extraligy dokázali Spartu poprvé porazit.

Článek

Sparta byla hned od úvodu utkání mírně aktivnější, Hovi, který v brance Komety po debaklu s Karlovými Vary nahradil Trvaje, ale všechny pokusy spolehlivě odrážel. V šesté minutě využil Huml nedorozumění beků O´Briena s Hanzlíkem, řítil se zcela sám na Pöpperleho, nedokázal však ani zakončit.

V jedenácté minutě vypálil z ostrého úhlu Gulaši, Hovi jeho střelu neudržel a Broš neměl problém zasunout do prázdné branky. Jenže Pražané se z vedení radovali jen sedmnáct vteřin. Hubáček našlápl na levém křídle, hravě se přehnal kolem O´Briena a prostřelil Pöpperleho.

Na začátku druhého dějství zapomněla domácí obrana na Pospíšila, ten ale osamocen před Pöpperlem neuspěl ani nadvakrát. O chvíli později se už ale Kometa dočkala. Domácí obranná dvojice Hanzlík - O´Brien znovu propadla v útoku a Kvapil v samostatném nájezdu přesně trefil mezírku mezi betony Pöpperleho.

Spartu inkasovaná branka zaskočila, stále navíc pouštěla Kometu do rychlých protiútoků. V jednom z nich pálil ve vyložené pozici Procházka, nastřelil ale jen vyrážečku. Ve 33. minutě však Brno přeci jen na rozdíl dvou branek odskočilo, přesilovkovou kombinaci na jeden dotek zakončil Balej. Sparťané nakonec před druhou pauzou dokázali snížit, když se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval Smoleňák.

Třetí třetina začala náporem Sparty, který ještě umocnila přesilovka. Po jejím skončení našel Hromas Philippa, který přesnou střelou k pravé tyči nad Hoviho beton srovnal. Ve 48. minutě hráli domácí přes sedmdesát vteřin dlouhou dvojnásobnou přesilovku, v největší příležitosti fantasticky vychytal Hovi Ručinského, který zakončoval do poloodkryté klece.

V prodloužení se hra přelévala ze strany na stranu, Hovi s Pöpperlem ale své týmy podrželi, a tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich rozhodl Brabenec a zajistil Kometě bod navíc.

HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:4 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Broš (Gulaši, Kůrka), 37. Smoleňák (O'Brien), 44. Philipp (Hromas, J. Hlinka) - 11. Hubáček (Brabenec), 24. Kvapil (Stehlík), 33. Balej (R. Hruška, Kvapil), rozh. nájezd Brabenec. Rozhodčí: Hrubý, Šindler - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 5522.
Sparta: Pöpperle - Vykoukal, Gulaši, O'Brien, Jan Hanzlík, Salcido, Philipp - Kůrka, Broš, Ručinský - Hlaváč, D. Výborný, Smoleňák - Ton, J. Hlinka, Hromas - Pacovský, Y. Treille, Koreis. Trenéři: Holaň a Volek.
Brno: Hovi - Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Richter, Malec - Balej, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Jakub Svoboda, R. Procházka, Pospíšil. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: