Hlavní obsah

Vítkovice - Plzeň 6:1Vítkovice vyučily 6:1 Plzeň a dosáhly čtvrté výhry za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Huna 1 : 0
29. Barinka 2 : 0
33. Huna 3 : 0
49. Káňa 4 : 0
51. Heřman 4 : 1
52. Káňa 5 : 1
55. Ujčík 6 : 1

Hokejisté Vítkovic podtrhli úspěšný vstup do nové sezony domácí výhrou 6:1 nad Plzní. Ke čtvrté výhře za sebou ostravský celek nasměrovaly čtyři využité přesilovky. Po dvou gólech zaznamenali Rudolf Huna s Janem Káňou.

Článek

Nejúdernější extraligová ofenzíva v Ostravě selhala. Na rozjezd přitom hosté dostali dvě přesilovky, ale z obléhání útočného pásma nic zvláštního nevytěžili.

Ani Vítkovice toho v útočné fázi příliš nevyprodukovaly, jedna kombinace jim však vyšla dokonale. I když domácí hráli přesilovku, udeřily brejkem: Huna se protáhl po levém křídle až před Přikryla a i z velké blízkosti dokázal najít kousek volného místa mezi ramenem a pod horní tyčkou.

Od druhé části se už obraz hry rázně otočil ve prospěch Vítkovic. Domácí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, po ledě začali doslova létat a jejich pohyb dělal Západočechům značně těžkosti. Tlak plodil i příležitosti, ale Káňa i Svačina ztroskotali na Přikrylovi.

Vítkovice však svoje střelecké štěstí našly v přesilovkách. Stačilo jim dokonce jen dvanáct sekund, když druhou početní výhodu dělovkou od modré čáry ukončil Barinka. Druhý gól ještě umocnil převahu domácích. Velkou šanci Přikryl lapil Ujčíkovi, ale na další přesilovkovou kombinaci Káni a střílejícího Huny byl krátký.

Trenéři Plzně pozměnili složení útočných řad ale rozjetý protivník už pevně svíral opratě utkání. Zápas sedl hlavně Hunovi s Káňou, který do první formace povýšil po odstoupení zraněného Svačiny. Čtvrtý gól přidal Káňa po brejku a parádní stahovačce bekovi, hbité ruce osvědčil v dalším střídání znovu, když z trestného střílení potrestal forhendovým blafákem faul Slaneyho.

Hosté v závěru rezignovali a další gól jim na dlouhou cestu domů přidal ještě Ujčík.

HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 11. Huna (Burger, Malík), 29. Barinka (Trnka, Pohl), 33. Huna (Káňa, Burger), 49. Káňa (Huna), 52. Káňa z trestného střílení, 55. Ujčík - 51. M. Heřman (Petruška). Rozhodčí: Jeřábek, Hodek - Bryška, Dřínovský. Vyloučení: 7:9. Využití: 4:0. Diváci: 4422.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček, Rehák - Huna, Burger, Svačina (38. Šedivý) - Ujčík, Húževka, J. Sýkora - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Strapáč, Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Plzeň: Přikryl - Slaney, Jiří Hanzlík, Jeřábek, Modrý, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Straka, Vlasák - Langfeld, Lammers, Johnson - M. Heřman, Jan Kovář, Dvořák - Obdržálek (35. Petruška), Tvrdík, Pitule. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: