Hlavní obsah

Zlín - Třinec 3:2Leška zajistil Zlínu vítězství nad Třincem v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Důras 1 : 0
20. Hamrlík 2 : 0
38. Polák 2 : 1
48. Zíb 2 : 2
66. Leška 3 : 2

Hokejisté Zlína po nevydařeném startu do extraligy podruhé za sebou vyhráli. V domácím prostředí porazili Třinec 3:2 po samostatných nájezdech. Berani sice vedli 2:0, ale nakonec získali jen dva body. Penalty rozhodl Petr Leška.

Článek

Po dvouzápasové odmlce se do sestavy Zlína vrátil obránce Hamrlík. Začátek utkání patřil hostujícímu celku, který si vytvořil několik slibných střeleckých příležitostí. Růžička pálil vedle, po něm neuspěl McGregor, s jehož tvrdou střelou si brankář Sedláček poradil.

Do dobré šance se dostal Köhler. Domácí forvard se ale nadvakrát neprosadil. Přesto se tým Zlína ujal vedení, když v polovině osmé minuty otevřel gólový účet zápasu Důras. Zlínský celek povzbuzený úvodní trefou nadále zaměstnával třineckou obranu. Ta i s pomocí brankáře Vojtka domácímu náporu odolávala.

Zlín hru kontroloval, když už si Třinec vytvořil ojedinělé šance, tak brankář Sedláček jistými zákroky držel čisté konto. V závěru úvodní dvacetiminutovky se Zlínu otevřela dvojnásobná přesilová hra v délce 1:24 minuty po vyloučení Kohna a Adamského. Nabídnutou výhodu svěřenci trenéra Venery využili již po 18 vteřinách. Tvrdou střelou od modré čáry se prosadil Hamrlík.

Před polovinou zápasu mohl navýšit vedení Zlína Köhler. Urostlý hráč však střelou z mezikruží zamířil do brankáře Vojtka. Po polovině utkání nevyužil Třinec přesilovku po vyloučení Kubiše. Aktivní Oceláři se snažili stáhnout manko na svého hostitele. A svoji snahu zúročili ve 38. minutě, o kontaktní branku se postaral Polák. Zlín si ještě v závěru druhé třetiny vytvořil tlak, ze kterého vytěžil přesilovku. Tu však nevyužil.

Ve třetí třetině oba týmy přiostřily v osobních soubojích. Ze série vyloučení vyplynula přesilovka čtyř proti třem ve prospěch Třince v délce 90 vteřin. Zlín se s vypětím všech sil ubránil. V parádní akci hostů se proti střele Růžičky přesunul brankář Sedláček v posledním možném okamžiku. Paradoxně po ubráněném oslabení domácí celek inkasoval. Vyrovnávací branku vstřelil Zíb.

Zlín byl nespokojený s nerozhodným výsledkem a v nervózním zápase se hnal do útoku. V dobré příležitosti vystřelil kapitán Balaštík. Vojtek ale chytil puk ukázkovým semaforem.

Na řadu tak přišlo prodloužení, v nastaveném čase se hra přelévala na obě strany a oba gólmani svými zákroky drželi spoluhráče ve hře. O vítězi nakonec rozhodly samostatné nájezd, ve kterých uspěl jen domácí Leška. Zlín tak poprvé v letošní sezoně zvítězil před svými fanoušky.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. náj. (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. Důras (Galvas, T. Sýkora), 20. Hamrlík (Galvas, Leška), rozhodující nájezd Leška - 38. V. Polák (Lojek, Bonk), 48. Zíb (Hudec, Polanský). Rozhodčí: Kubuš, Orszag (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:9, navíc Hrabal a Zíb (oba Třinec) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4265.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Řezníček, Lučka, Bořuta - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Sivák, Balán, Kubiš - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb, S. Hudec, Lojek, Vágner, Cartelli, P. Hořava - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, McGregor, Adamský - V. Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, Peterek, Mičulka. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Reklama

Související témata: