Hlavní obsah

Č.Budějovice - Pardubice 3:2Budějovice otočily zápas proti Pardubicím a vyhrály na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Zohorna 0 : 1
27. Bartek 0 : 2
42. Květoň 1 : 2
43. Vydarený 2 : 2
66. Gulaš 3 : 2

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic porazili v šestém extraligovém kole Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a připsali si pátou výhru za sebou. Jihočeši dokázali proti úřadujícímu mistrovi ve třetí třetině smazat dvoubrankové manko, v rozhodujících nájezdech jim poté druhý bod zajistil Milan Gulaš.

Článek

Oba týmy začaly opatrně a na ledě dominovaly pozorné obrany. Teprve při vyloučení Koláře v 8. minutě se začaly dít zajímavé věci před hostující brankou, ale Roman Pšurný s Kašpaříkem neuspěli. Ve 14. minutě šel za katr pardubický kapitán Koukal a od té chvíle už měli jasně navrch Jihočeši.

V přesilovce Květoňovu střelu zblízka stihl zblokovat Pivko, poté Pletka zpoza branky našel Kašpaříka, ale ten bez přípravy neprostřelil. Bezprostředně po návratu Koukala na led se ocitl sám mezi kruhy Roman Pšurný, ale přebíral puk zády k brance a jeho střela z otočky neměla potřebnou razanci.

Domácí nadále ostřelovali ze všech pozic gólmana Růžičku, který si připsal v úvodním dějství celkem 17 zásahů, obranný val Pardubic však odolával. Hosté se dostali pořádně ke slovu až při prvním trestu Budějovic, když na trestné lavici seděl Tůma. Před Kováře se protáhl Pivko, ale jeho střela stejně jako pokusy Pineaulta a Buchteleho nenašly svůj cíl. Potom znovu útočili hráči Mountfieldu a hlediště jen zahučelo při prudkých střelách Vydareného a Kašpaříka.

Karta se však nečekaně obrátila proti jasně lepšímu týmu domácích. Na levém kruhu se náhle zjevil Zohorna a po jeho nápřahu šly Pardubice do vedení. Uplynulo pouze 26 vteřin a po akci Zohorny, Pivka a zakončujícího Bartka už to bylo 0:2. O tři minuty později Rákos napálil tyčku. V závěru třetiny hráli Jihočeši dvakrát přesilovku, ale Květoň před okrytou klecí nešťastně promáchl a neúspěšní byli i další střelci Budějovic.

V úvodu třetího dějství Mountfield dokonale vrátil soupeři bleskově provedený dvoubrankový úder. Nejprve Květoň po Mertlově přihrávce zblízka potrestal vyloučení Zohorny a za 30 vteřin bombou po ledě od modré čáry srovnal skóre Vydarený. Začal se hrát otevřený hokej a brankáři na obou stranách byli v plné permanenci. Růžička musel reagovat na projektily z hokejek Ptáček a Pletky, jeho protějšek Kovář se nejvíce zapotil při střelách Buchteleho a Starého.

V 51. minutě Jillson zezadu srazil Martynka, ten však při nařízeném trestném střílení trefil pouze tyčku. Při vyloučení Kaberleho měli velmi blízko ke skórování Gulaš s Kašpaříkem a od modré napřahující Snopek.

První polovinu nastaveného času odehráli domácí v oslabení, třináct vteřin dokonce ve třech proti pěti, když k Šimánkovi na trestnou lavici přisedl Květoň, ale statečně se ubránili. Posledních jedenáct vteřin prodloužení odpočíval na trestné také hostující Kudělka. O prémiovém bodu však rozhodly až samostatné nájezdy. Šťastným střelcem byl Gulaš.

HC Mountfield České Budějovice - HC Eaton Pardubice 3:2 po sam. náj. (0:0, 0:2, 2:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 42. L. Květoň (Gulaš, Mertl), 43. Vydarený (Snopek, Kašpařík), rozhodující nájezd Gulaš - 27. Zohorna (Rákos), 27. Bartek (Zohorna, Pivko). Rozhodčí: Mikula, Polák - Poruba, Vengřín. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:0. Diváci: 4996.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, Novák, Šulc, Tůma - Kuchejda, Šimánek, Podlešák - Gulaš, Mertl, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - M. Pšurný, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.
Pardubice: M. Růžička - Kaberle, Nakládal, Píša, Kočí, Jillson, Kolář II, Kudělka, Mezei - Rákos, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Špirko, Somík - Pineault, Nahodil, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata: