Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 4:1Litvínov zůstává doma stoprocentní, porazil Mladou Boleslav 4:1

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. 1 : 0
17. Lukeš 2 : 0
35. Jánský 3 : 0
49. Žabka 3 : 1
60. Hübl 4 : 1

LITVÍNOV

Hokejisté Litvínova porazili v 6. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1. Domácí dosud nebodovali na soupeřových kluzištích, ale doma získali ve třech vystoupeních plný počet devíti bodů. Svěřenci kouče Roberta Reichla dnes rozhodli o své výhře do 35. minuty, kdy si vypracoval tříbrankový náskok.

Článek

Litvínov nabídl hned zkraje utkání hostům velkou příležitost v podobě přesilovky pět na tři. Na konci čtvrté minuty následoval Jareš, který obdržel dokonce dvojnásobný menší trest, na trestnou lavici Švarného a Mladoboleslavští měli před sebou přes minutu a čtvrt dvojnásobné početní výhody, ale jako by svou hrou v této situaci předznamenali svůj nepovedený výkon v celém duelu.

Pokračující klasickou přesilovku záhy utnul faulující Jindra a při hře čtyři na čtyři otevřel skóre parádní ranou Pojkar. V 15. minutě se řítil sám proti Valentovi Kubinčák, ale hostující gólman mu při pokusu o blafák čistě vypíchl kotouč holí.

Litvínov nemusel smutnit dlouho, neboť chvilku poté hrál přesilovku a parádní ranou k tyči otevřel svůj střelecký účet v této extraligové sezoně Lukeš. Snížit mohl do přestávky Vrbata, ale puk mu při pokusu o dorážku za betonem brankáře Hübla sklouzl z čepele.

V úvodu druhé části hráli Severočeši další přesilovku, Lukešovu nebezpečnou dorážku ovšem vytěsnil mimo tyče Valent. Domácí se ale tříbrankového náskoku přesto dočkali, když při hře čtyři na čtyři zamotali mladoboleslavským hráčům hlavy kombinující Jánský s Jenáčkem a Jánský z hranice brankoviště pohodlně skóroval.

Ve 35. minutě zaskakoval po Divíškově akci za Hüblem na brankové čáře Kubát, oba vzápětí skončili v brance, ale kde zůstal stát puk, nikdo nevěděl. Po konzultaci sudích s videorozhodčím bylo jasné, že za brankovou čárou to nebylo. Krátce nato hráli hosté 12 vteřin v pěti proti třem, ale stihli pouze jedinou střelu, která byla zblokovaná.

Středočeši se jiskry naděje na bodový zisk přece jen dočkali ve 49. minutě, kdy přesně zacílil od modré čáry Žabka, ale další šance na pojistku náskoku měli především domácí. Tu největší v 55. minutě Kubinčák, ale tváří v tvář Valentovi nedal.

Více než dvě minuty před vypršením základní hrací doby si Mladá Boleslav vyžádala oddechový čas a následně zkusila štěstí se šesti hráči v poli, ale snaha o zvrat byla marná. Vteřinu před koncem navíc přidal čtvrtý gól Litvínova do prázdné branky Viktor Hübl.

HC Benzina Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:1 (2:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Pojkar (Kracík), 17. Lukeš (Švarný, V. Hübl), 35. Jánský (Jenáček, Jareš), 60. V. Hübl (Jareš) - 49. Žabka (Vrbata). Rozhodčí: Hribik, Souček - Prchal, Kis. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:1. Diváci: 3761.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Jareš, Pojkar, Kubát, Gula, Kousalík - Lukeš, V. Hübl, Kubinčák - Jánský, Vopat, Travníček - J. Černý, Kracík, Jenáček - Rindoš, Gerhát, Majdan. Trenéři: Reichel a Kučera.
Mladá Boleslav: Valent - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Fabuš, Macho, L. Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Nouza, Gajovský, Handlovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice