Hlavní obsah

Brno - Liberec 2:1Kometa vedla nad Libercem 2:0, ale nakonec se o výhru strachovala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hruška 1 : 0
22. Erat 2 : 0
34. Dušek 2 : 1

BRNO

Hokejisté Komety dlouho kontrolovali utkání s Libercem a plné Rondo bylo natěšené na jasný triumf svého týmu. Jenže hosté snížili šest minut před druhou pauzou na 1:2 a Brňané byli nakonec rádi jen za těsnou výhru.

Článek

„Za stavu 2:0 jsme měli ve druhé třetině dost šancí na to, abychom přidali třetí branku. Místo toho jsme ale inkasovali a nakonec jsme se o vítězství strachovali.Díky obrovské bojovnosti jsme však tři body přece jen získali,“ pochvaloval si spokojený kouč Komety Vladimír Jeřábek, který netajil radost, že jeho celek navázal na povedený páteční duel se Spartou. „Snad jsme tím vyvrátili hlasy, které tvrdí, že nejsme schopni po tak krátké pauze mezi pátečním a nedělním kolem podat plnohodnotný výkon,“ říkal se zadostiučiněním.

Autor druhého brněnského gólu Roman Erat bral dvě víkendové výhry jako omluvu fanouškům za předchozí domácí debakl s Karlovými Vary. „To, že jsme je dokázali vydřít, je pro nás mnohem cennější, než kdybychom vítězili několikabrankovým rozdílem. Věřím, že se nám teď notně zvedne sebevědomí. Naše výkony jdou nahoru, jen ještě musíme vylepšit koncovku,“ přál si Erat, jenž si až včera připsal i kvůli zdravotním problémům premiérovou trefu v sezóně. Nyní už je zdráv, ovšem na marodce stále zůstávají jeho parťáci z elitní útočné formace Dopita a Dlouhý.

Liberecký trenér Jiří Kalous litoval prvního obdrženého gólu, který jeho tým dostal ve vlastní přesilovce. „To nás dost poznamenalo. Dokázali jsme sice utkání v závěru hodně zdramatizovat, avšak vyrovnání nám asi nebylo souzeno. Pohledné střetnutí se ale muselo divákům líbit,“ tvrdil Kalous, jenž pro mnohé překvapivě postavil do branky Vošvrdu místo Pince. „Nastavili jsme si určitá pravidla, jak vytěžovat oba gólmany. Změnu jsme měli tudíž dopředu naplánovanou. Marka jsme chtěli nechat odpočnout,“ vysvětlil.

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 15. R. Hruška (Brabenec), 22. Erat (Malec, Houdek) - 34. Dušek (Nedvěd). Rozhodčí: Husička, Hradil - Bádal, Kalivoda. Vyloučení: 5:7, navíc Veselý (Brno) 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Protivný, Stehlík, Mojžíš, Zubíček, Richter, Malec, Houdek - Balej, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Jaroslav Svoboda, Huml, Veselý - Jakub Svoboda, R. Procházka, Pospíšil. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Liberec: Vošvrda - Hunkes, Výtisk, Moravec, Čakajík, Rýgl, Holub, Trončinský, Derner - Podkonický, Nedvěd, Dušek - M. Hořava, Vak, Kudrna - Klimenta, Plodek, Víšek - Bárta, Urban, Špaček. Trenéři: Kalous, Pešán a Kapoun.

Reklama

Související témata: