Hlavní obsah

Třinec - Č.Budějovice 3:2Třinec smazal dvougólové manko a Jihočechy dorazil v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Martynek 0 : 1
11. Pšurný 0 : 2
24. McGregor 1 : 2
24. Polák 2 : 2
63. Polanský 3 : 2

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 7. kole extraligy České Budějovice 3:2 v prodloužení, přestože už dva góly ztráceli. Oceláři skóre dorovnali slepenými góly Bryana McGregora a Vojtěcha Poláka v druhé části a v prodloužení jim jeden bod navíc vystřelil Jiří Polanský v přesilové hře po ráně Martina Lojka. Hosté i přes porážku pošesté v řadě bodovali, s Třincem navíc pošesté za sebou neprohráli v normální době.

Článek

Českobudějovický styl Ocelářům dlouhodobě nepasuje, ale tak nevydařený úvod Třinec určitě nečekal. Po vcelku vyrovnaném startu přišel jihočeský direkt a dva góly v rozmezí 18 sekund. Přeznamenala ho šance Kašpaříka, jeho průnik ještě zlikvidoval Vojtek.

Návrat na led Werk Arény však za pár sekund oslavil brankou bývalý Ocelář Martynek, který z úhlu našel skulinu u bližší tyčky. Než se domácí vzpamatovali, nezachytili pohyb Romana Pšurného, který dostal od bratra Michala pas mezi kruhy, lehce obešel beka a prostřelil Vojtka podruhé.

Třinec se v úvodní části hledal, ale tak rychle, jak nabral ztrátu, se ve druhé části vrátil do hry. Dva góly slepil do 23 sekund. Tým rozpumpoval McGregor, který zblízka v přesilovce při Martynkově vyloučení uklidil do sítě přihrávku Peterka. Z dalšího útoku se urodilo vyrovnání, když Kováře zaskočil chytrým švihem zpoza obránce Polák.

Jihočeši však zavčasu zmobilizovali řady, jejich defenzivní kolaps se po třineckém úderu nekonal. Tempo hry zpomalila i řada vyloučení a diváky tak asi nejvíce zaujala pěstní výměna názoru mezi Krajíčkem a další extřineckým forvardem Pletkou před domácí klecí.

V závěru byla větší iniciativa na třineckých hokejkách. Oceláři párkrát soupeře zamkli do útočného pásma, ale všechny strategické palebné prostory Jihočeši obsadili a Kováře nevystavili žádné stoprocentní šanci.

Přesně v polovině prodloužení však zápas rozhodl Polanský, který po Lojkově bombě od modré čáry využil druhou přesilovku v utkání.

Oceláři Třinec - Mountfield Č. Budějovice 3:2 (0:2, 2:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. McGregor (Peterek, D. Květoň), 24. Polák (Varaďa, P. Hořava), 63. Polanský (Lojek) - 11. Martynek (Pletka, Kašpařík), 11. R. Pšurný (M. Pšurný, Červený). Rozhodčí: Minář, Hodek - Bláha, Kostka. Vyloučení: 8:9, navíc L. Květoň (České Budějovice) 10 min. a do konce utkání. Využití: 2:0. Diváci: 3836.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb, Hudec, Lojek, P. Hořava, od 43. min. navíc Cartelli - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, McGregor - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, Podešva, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
České Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, Novák, Šulc, Tůma - Kuchejda, Šimánek, Podlešák - Gulaš, Mertl, L. Květoň - Martynek, Kašpařík, Pletka - M. Pšurný, Červený, R. Pšurný. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: