Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 2:3Plzeň vyhrála v Pardubicích po nájezdech a brala první body venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Buchtele 1 : 0
30. Vostřák 1 : 1
35. Vlasák 1 : 2
37. Koukal 2 : 2
65. Hanzlík 2 : 3

PARDUBICE

Hokejisté Plzně vyhráli v 7. kole extraligy na ledě mistrovských Pardubic 3:2 po samostatných zápasech a poprvé v sezoně bodovali na ledě soupeře. Ve čtvrté sérii rozstřelu rozhodl obránce Jiří Hanzlík. Eaton po středeční porážce se Zlínem prohrál podruhé za sebou před domácím publikem.

Článek

Úvodní třetina příliš pohledný hokej nenabídla. Oba celky se sice snažily o rychlou hru, ale v té bylo příliš nepřesností a nezáživných akcí. Západočeši začali velmi důrazně, ale nic jim to nepřineslo a domácí se jim rychle přizpůsobili. První náznak šance přinesla až 16. minuta, ale akce Strakova útoku vyústila jen v závar před Růžičkou. Na druhé straně vyzkoušel Přikryla Pineault. Nic na bezbrankovém stavu nezměnily ani dvě přesilovky domácích při trestech Frola a Kováře.

Vedení slavil ve 27. minutě domácí Eaton. Kombinaci čtvrtého útoku zakončil pohotovou střelou Buchtele. Plzni se vzápětí naskytla příležitost srovnat náskok domácích. Při jejich přesilovce po vyloučení Rákose se ale vyznamenal Růžička zejména při střele Vostřáka. Ve 30. minutě dal Rákos svým druhým vyloučením další možnost soupeři k vyrovnání. A tentokrát se hosté prosadili. Proti střele Vostřáka byl tentokrát pardubický gólman bezmocný. Plzni k vyrovnání stačilo 31 vteřin.

Také při své třetí přesilovce se Pardubice neprosadily a v 35. minutě přišel trest v podobě vedoucí branky Západočechů. Rychlý protiútok Strakovy formace zakončil Vlasák. O vyrovnání se na ale za dvě minuty postaral kapitán domácích Koukal, který na dvakrát překonal Přikryla. Bylo to jen vteřinu po skončení dvouminutového trestu Dreslera. O rozruch na ledě se pak ve 38. minutě také postarali malou potyčkou Frolo a Pineault.

Třetí dějství začali aktivněji hosté, ale domácí nechtěli zůstat pozadu. Snažení obou týmů však mařily nepřesnosti v souhře. Ve 46. minutě vystrašil Přikryla dělovkou od modré čáry Mezei, plzeňský brankář však skrytou střelu stačil vyrazit. V 52. minutě ujel domácím obráncům Straka, v koncovce však nemířil přesně.

O šest minut později po rychlém protiútoku tvrdě vystřelil Vostřák, jeho dělovku Růžička kryl, ale na nátlak plzeňských hráčů, kteří se domnívali, že lapačka byla v brance, sudí konzultovali situaci s videorozhodčím. Ten potvrdil, že mínění Západočechů bylo mylné a Růžičkův zákrok v pořádku. Závěrečný tlak Eatonu ke gólu nevedl a tak se prodlužovalo.

Do prodloužení vstoupila obě mužstva jen ve třech, na trestnou lavici šli vteřinu před koncem třetí třetiny oba kapitáni - Koukal a Straka. Prodloužení přineslo nejzajímavější hru a v 65. minutě početní výhodu domácím při vyloučení, ale ani v něm se domácí střelci neprosadili a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich zajistil dva body svému týmu ve čtvrté sérii střelou mezi Růžičkovy betony Hanzlík.

HC Eaton Pardubice - HC Plzeň 1929 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 2:2, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Buchtele (Cetkovský, Nahodil), 37. Koukal (Kaberle) - 30. Vostřák (Slaney, Vlasák), 35. Vlasák (Straka, Jiří Hanzlík), rozhodující sam. nájezd Jiří Hanzlík. Rozhodčí: Šindler, Persson (Švéd.) - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:7, navíc Pineault (Pardubice) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 8120.
Pardubice: M. Růžička - Kaberle, Nakládal, Kočí, Píša, Jillson, Kolář II, Mezei, Kudělka - Rákos, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Pineault, Špirko, Somík - Cetkovský, Buchtele, Nahodil. Trenéři: Jandač a Votruba.
Plzeň: Přikryl - Slaney, Modrý, J. Jeřábek, Jiří Hanzlík, Dresler, Frolo, St. Pierre - Vostřák, Straka, Vlasák - Lammers, Jan Kovář, Johnson - Petruška, M. Heřman, Pitule - Langfeld, Tvrdík, Dvořák. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín