Hlavní obsah

Lídr z Vítkovic podlehl mistrovským Pardubicím, Slavia zvítězila v Plzni

PRAHA

Jen čtyři zápasy se v úterý odehrály z 8. kola hokejové extraligy, které je rozprostřené do celého týdne. Ve šlágru úterních duelů zvítězili hokejisté Pardubic na ledě lídra z Vítkovic 2:1. Hráči Litvínova po debaklu ve Zlíně utrpěli další porážku, když podlehli Třinci 2:4, Slavia dokázala zvítězil na ledě Plzně 3:2 a Sparta vybojovala vítězství nad Zlínem po prodloužení.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor gólu Pardubic Libor Pivko se raduje se spoluhráči.

Článek

Do utkání mezi Vítkovicemi a Pardubicemi, reprízy finále minulého ročníku, vstupovali jako favorité domácí Ostravané, kteří vyhráli pět zápasů v řadě. Naopak mistrovský celek dva předchozí duely prohrál po samostatných nájezdech. Východočechy poslal do vedení v 9. minutě Somík. Vítkovičtí mohli vyrovnat z trestného střílení Tomase. Ten však brankáře Svobodu, který nahradil Růžičku, nepřekonal. Na dvoubrankový rozdíl zvýšil Bartek, ale zápas zdramatizoval Punčochář, který snížil na 1:2. Vyrovnat se však domácím nepodařilo.

Slavia bojující s mizerným vstupem do sezóny se představila na kluzišti Plzně, která se prezentuje nevyrovnanými výkony. Pražany poslal do vedení deset vteřin před koncem úvodní části Vondrka. Ve 27. minutě se však radovali z vyrovnání Západočeši, pátým gólem v sezóně se prosadil Johhson. Američan však ve 35. minutě narazil na mantinel Holce, jenž udeřil hlavou nejdříve do mantinelu a potom i do ledu a z plochy musel být odvezen na nosítkách. V následné přesilovce poslal Pražany do vedení podruhé Žižka. Domácí dokázali odpovědět brankou Sýkory, ale vítězství Slavii zařídil svým druhým gólem v zápase Vondrka.

Sparta uválčila výhru nad Zlínem

Sparta, která taktéž prožívá mizerný vstup do letošního ročníku, přivítala Zlín, jehož ofenziva se v minulém kole prosadila desetkrát. A byli to právě hosté, kteří se poprvé prosadili. V 15. minutě poslal Moravany do vedení Holík. Pražané, kteří byli před zápasem na předposledním třináctém místě, však dokázali zápas otočit na konci druhé a začátku třetí třetiny. Ve 40. minutě nejdříve vyrovnal Výborný, aby 43 vteřin po začátku třetí části poslal domácí do vedení Kůrka. Diváci v Holešovicích však viděli prodloužení, Zlínu ho zařídil tři minuty před koncem třetí třetiny Leška. Z výhry se přesto nakonec radovali Pražané, ve 3. minutě nastavení jim výhru zajistil Salcido.

Litvínov inkasoval v předchozím zápase ve Zlíně deset branek. Severočeši si chtěli udobřit fanoušky v domácím zápase s třetím Třincem. Do vedení šli však Moravané po brance Zíba v 5. minutě. Domácím se podařilo zápas otočit ještě do konce první třetiny, když se trefili Viktor Hübl a Rindoš. Oceláři však nakonec slavili zisk tří bodů. Ve 35. minutě totiž vyrovnal Květoň a vítězství Třinci zajistil svým druhým gólem v zápase Zíb. Na konečných 4:2 upravil gólem do prázdné brány Bonk.

Tipsport hokejová extraliga, 8. kolo:
ÚTERÝ:
Vítkovice - Pardubice 1:2on-line
Branky: 48. Punčochář - 9. Somík, 47. Bartek.
Litvínov - Třinec 2:4on-line
Branky: 6. Hübl, 15. Rindoš - 5. Zíb, 35. Květoň, 51. Zíb, 60. Bonk.
Sparta - Zlín 3:2 po prodl.on-line
Branka: 40. Výborný, 42. Kůrka, 63. Salcido - 15. Holík, 58. Leška.
Plzeň - Slavia 2:3on-line
Branka: 27. Johnson, 48. Sýkora - 20. Vondrka, 35. Žižka, 57. Vondrka.
STŘEDA:
Č. Budějovice - Brno (17:30)on-line
Liberec - Kladno (18:30)on-line

Reklama

Související témata: