Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 1:2Pardubice zopakovaly úspěch z finále a ve Vítkovicích vyhrály

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Somík 0 : 1
47. Bartek 0 : 2
48. Punčochář 1 : 2

OSTRAVA

Hokejisté Pardubic uspěli v 8. extraligovém kole v repríze finále posledního play off a ve Vítkovicích doslova vydolovali vítězství 2:1. Úspěch slavili perfektní defenzívou, za kterou se při svém prvním startu v sezoně zaskvěl gólman Adam Svoboda. Vítězný gól vsítil nejproduktivnější hráč Východočechů Martin Bartek. Vítkovice před návratem na domácí led ČEZ Arény po pěti výhrách v řadě nebodovaly.

Článek

Východočeši přeházeli formace a do branky poprvé v sezoně postavili Svobodu, ale začátek se nesl ve vítkovické režii. Domácí si důsledným napadáním vytvořili úvodní tlak, jenže bez velkých šancí.

Nápor hosté přibrzdili v deváté minutě, když Nahodil ideálně od mantinelu nabil Somíkovi, který si zpětným pohybem odstoupil od beků a z pravého kruhu bez přípravy zavěsil.

Pro Vítkovice nastal zřejmě nejhorší možný scénář. Východočeši se rozhodli, že hubené vedení ubrání. Soupeř nebyl s to najít klíč k jejich bezchybné defenzívě a většinou se do útočného pásma dostával jen neefektivním nastřelováním puků.

Jediná kolmá akce domácím vyšla v 36. minutě. Unikajícího Tomase zahákoval Mezei, ale vítkovický útočník z nařízené penalty na Svobodu nevyzrál. Mezei se v hlavní roli ocitl i v závěru druhé části, když v přesilovce prostřelil Málka, ale stalo se tak zlomek sekundy po vypršení hrací doby.

Hra se pořádně rozproudila až v závěru. Hostům dopomohl k dvougólovému vedení hrubkou v rozehrávce Malík, kterou potrestal Bartek. Ale už za 41 vteřin vítkovické naděje oživil kontaktním gólem Punčochář. Domácí z posledních sil zabrali a po pardubickém propadu ve středním pásmu měl vyrovnání na holi Tomas, ale Svobodu nepřekonal. Vyrovnat se Ostravanům nepovedlo ani v půlminutové power play.

HC Vítkovice Steel - HC Eaton Pardubice 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Punčochář (Pohl) - 9. Somík (Nahodil), 47. Bartek (Kaberle). Rozhodčí: Hrubý, Turčan - Lhotský, Rozlílek. Vyloučení: 8:6. Bez využití: Diváci: 4817.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček - Ujčík, Húževka, J. Sýkora - Huna, Burger, Káňa - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Strapáč, Tomas. Trenéři: Trličík a Moták.
Pardubice: A. Svoboda - Píša, Kočí, Jillson, Kolář II, Kudělka, Kaberle, Mezei - Cetkovský, Špirko, Pivko - Pineault, Nahodil, Somík - Bartek, Koukal, Starý - Rákos, Kousal, Buchtele. Trenéři: Jandač a Votruba.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno