Hlavní obsah

Plzeň - Slavia 2:3Slavia díky dvěma gólům Vondrky vyhrála na plzeňském ledě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Vondrka 0 : 1
27. Johnson 1 : 1
35. Žižka 1 : 2
48. P. Sýkora 2 : 2
56. Vondrka 2 : 3

PLZEŇ

Hokejisté pražské Slavie vyhráli v 8. kole extraligy na plzeňském ledě 3:2. Domácí sice dokázali dvakrát vyrovnat vedení soupeře, přesto si tříbodovou výhru odváží hosté. Indiánům nepomohl ani návrat slavného odchovance Petra Sýkory, který ozdobil obnovenou premiéru brankou. Nakonec ho ale zastínil hráč soupeře Michal Vondrka, jenž se blýskl dvěma góly a přihrávkou.

Článek

Plzeňští vstoupili do utkání aktivněji a gólman Slavie musel reflexivně vyrazit Dvořákův pokus z otočky. Do dalších šancí ale spolehlivě pracující defenziva hostů domácí nepustila. Naopak se až před Přikryla prokličkoval Branda, zakončení mu však pokazil faul Slaneyho. Slávisté dokázali ubránit také plzeňskou přesilovky. Nebezpečnější byli Západočeši ve vlastním oslabení, po Vlasákově ideální nabídce ovšem Straka trefil pouze padajícího Kopřivu.

Hosté spoléhali na rychlé protiútoky. Po jednom z nich dokázal domácí Dresler zablokovat Krenželokovu dorážku mířící do odkryté branky. Na druhé straně se protáhl od zadního mantinelu na brankoviště Slaney, Kopřiva ale stihl včas srazit betony k sobě. Závěr první třetiny patřil hostům. Střelu Růžičky po přečíslení dvou na jednoho ještě Přikryl vyrazil, 10 vteřin před první přestávkou už však mířil Vondrka z levého kruhu přesně.

V prostřední části oba týmy výrazně přidaly na rychlosti a důrazu. Ten domácí záhy přehnali, ale slávisté nevyužili 57 vteřin trvající dvojnásobnou početní výhodu. Hluboko v útočném pásmu napadající Západočeši se dočkali vyrovnání, když se Johnson prosadil po výjezdu zpoza branky. Poté však rozjeté domácí zabrzdil v rozletu právě nedovolený zákrok amerického útočníka, který za tvrdé naražení Holce na mantinel dostal trest na pět minut a do konce utkání.

Zraněný centr třetího slávistického útoku následně putoval sanitkou do nemocnice. Jeho spoluhráči se alespoň v přesilovce dočkali branky na 1:2, když Rothovu střelu šikovně tečoval Žižka. Zbytek dlouhého oslabení Plzeň zvládla a v závěrečné části si ve snaze srovnat skóre vytvořila tlak. Jeho vyústěním byla minutová přesilovka pět na tři, během níž Sýkora ranou bez přípravy od modré čáry upravil na 2:2.

Hosté nestíhali bránit lépe bruslící domácí hráče a pykali za to na trestné lavici. Nerozhodný výsledek jim v plzeňské přesilovce uchránil Kopřiva, když se skvěle stačil přesunout proti střele volného Straky. V době nejsilnějšího náporu Západočechů ale fauloval v útočném pásmu Tvrdík a přesilovou hru využil Vondrka dorážkou odražené střely od zadního mantinelu. Otřesení domácí již na tom nedokázali nic změnit ani při závěrečné power play.

HC Plzeň 1929 - HC Slavia Praha 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 27. Johnson (Jan Kovář), 48. P. Sýkora (Slaney, Jan Kovář) - 20. Vondrka (Kolařík), 35. Žižka (Roth, Vondrka), 56. Vondrka (Roth). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Jindra, Jílek. Vyloučení: 7:9, navíc Johnson (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 5469.
Plzeň: Přikryl - Jeřábek, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Dresler, Frolo - P. Sýkora, Straka, Vlasák - Lammers, Jan Kovář, Johnson - Vostřák, M. Heřman, Pitule - Langfeld, Tvrdík, Dvořák - od 26. navíc Petruška. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.
Slavia Praha: Kopřiva - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Kuboš, Kolařík, Špelda - Branda, V. Růžička ml., Tomica - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, Holec (37. P. Jelínek), Krenželok - Doležal, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice