Hlavní obsah

Sýkora obnovenou premiéru v Plzni ozdobil gólem a byl rád, že tělo vydrželo

PLZEŇ

Dres Plzně oblékl po šestnácti letech v soutěžním utkání hokejový útočník Petr Sýkora, který dosud nesehnal angažmá v cizině a zatím si v mateřském klubu domluvil dočasné působení v extralize. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a majitel dvou zlatých medailí z MS vytvořil hvězdný útok se Strakou a Vlasákem a hned taky uplatnil svůj čich na góly.

Foto: Petr Eret, ČTK

Útočník Plzně Petr Sýkora

Článek

„Věřil jsem, že by mi tam mohlo něco spadnout a nejdůležitější bylo, aby tělo po tak dlouhé pauze vůbec vydrželo zápasové tempo. Zatím jsem v Plzni stihnul pouze rozbruslení, výkonem budu muset jít ještě hodně nahoru,“ uvedl pro Českou televizi 33letý Sýkora, jenž se ve třetím dějství v přesilovce pět na tři ranou bez přípravy postaral o vyrovnání na 2:2, jenže na body to jeho týmu nestačilo. Druhý gól z hole slávisty Vondrky znamenal porážku domácích.

Sýkora po otřesu mozku během minulé sezóny předčasně ukončil kontrakt v NHL, kde za Minnesotu odehrál jen 14 zápasů a na jaře podstoupil operaci břišního svalstva, v němž měl dvě trhliny.

V letním přípravném období trénoval s Brnem, odkud pochází jeho manželka a kde i spolu žijí, nakonec si ale domluvil dočasné působení v rodném městě. V Plzni ale počítají s tím, že útočník může kdykoli odejít zpátky do zámoří nebo přijmout případnou nabídku z KHL.

„Určitě bude Petr chtít ještě někam ven, zatím mu jde především o rozehrání po dlouhé pauze. Od úterního rána vedení klubu dolaďovalo detaily jeho plzeňského působení. Včas se podařilo získat ze zámoří i transferkartu, a tak zatím došlo k dohodě, že za Plzeň odehraje dvě povolená utkání bez smlouvy,“ říká plzeňský sportovní ředitel Milan Tichý s tím, že Sýkorův kontrakt by mohl znít na jednotlivé zápasy a finální podobu získat do konce tohoto týdne.

Reklama

Související témata: