Hlavní obsah

Sparta tápe. Sebevědomí je na bodu mrazu, hrajeme jako mušketýři, ví Kůrka

Jan ŠkvorSport.cz

Po třech zápasech se výhry konečně dočkali, to je ale tak všechno, s čím mohou být hokejisté Sparty spokojení. Předvedená hra proti Zlínu měla do pohlednosti daleko, kombinace povětšinou vázla, a tak není divu, že i vlastní fanoušci v první polovině několikrát spustili pokřik „Bojujte za Spartu!“. „Stále se totiž snažíme hrát až do kuchyně, do prázdné brány. Ale takhle to nejde. Hru musíme ještě víc zjednodušit,“ uvědomuje si kapitán David Výborný.

Foto: hcsparta.cz

Hokejista Sparty Tomáš Kůrka

Článek

Ponurá nálada před utkáním se Zlínem byla umocněná i nedělním výbuchem v Mladé Boleslavi, kde Holešovičtí utrpěli debakl 0:5. „To byla katastrofa! Katastrofa a blamáž od všech dvaceti lidí,“ čertil se Výborný. V úterý sice tak matný výkon sparťané nepředvedli, k ideálu to ovšem mělo pořád hodně daleko. „Nenacházíme se v pohodové situaci, v ofenzivě to vázne. Trápí nás koncovka a i sebevědomí každého hráče je na bodu mrazu,“ vypočítává útočník Tomáš Kůrka oblasti, kde jeho tým tlačí bota.

Navzdory tomu, že se sparťané proti Ševcům ze Zlína dlouho trápili, byli paradoxně velice blízko zisku všech tří bodů. To by ale nesměl necelé tři minuty před vypršením základní hrací doby poslat duel do prodloužení Leška. „Abych pravdu řekl, tohle už jsem nečekal. Věřil jsem, že vyhrajeme za tři body. Tohle se nám nemůže stávat,“ přiznával Výborný, že druhý inkasovaný gól ho nemile překvapil.

Kapitán Sparty David Výbornýfoto: hcsparta.cz

„I ty dva body jsou ale nakonec zlatý,“ kvitoval kapitán Salcidovu trefu v prodloužení, která trápícímu se mužstvu zajistila alespoň dvoubodový zisk. A jeho slova podpořil i kouč Miloš Holaň. „Nevím, jestli je to málo, ale v naší momentální situaci musíme být rádi za každý bod,“ prohlásil jednoznačně.

Hráči i trenéři si současné slabiny dobře uvědomují, na trénincích se je snaží odstranit. Jenže pak přijde zápas a progres jen příliš malý. „Snažíme se to dělat na tréninku, tam nám to docela jde, do zápasu to ale nepřeneseme,“ potvrzuje Kůrka a hned dodává příklad. „Všichni kluci dřou, ale když se nedaří... Přijde mi, že na ledě teď jezdím víc než v zápasech, kdy se mi bodově dařilo, ale výsledek je nulový. A to nás všechny sráží dolů,“ myslí si.

Nesmí hrát jako mušketýři

„Nesmíme hrát jako mušketýři. Nemůžeme hrát na krásu, ale musíme bojovat, hrát jednoduše a vše pálit na bránu,“ vyhlašuje Kůrka, který narozdílod jiných útočníků alespoň střílí důležité branky. V derby se Slavií tu vítěznou, proti Zlínu se rovněž mezi střelce zapsal. „Ale může to být lepší. Start sezóny jsem si představoval trošku jinak. I když nějaké body na kontě mám, herně se necítím svůj. Vím, že tam je plno rezerv, stejně jako u ostatních hráčů,“ není se svými výkony příliš spokojen.

„Z téhle situace se dostaneme jenom poctivou prací. A doufám, že tenhle vydřený zápas nás nakopne,“ přeje si David Výborný. „Nastartovat by nás mohly dvě tři ošklivé výhry, pak bude sebevědomí větší. Vyhrát dvakrát venku a ono se to zvedne,“ přidal se Kůrka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice