Hlavní obsah

V jasných šancích jsme netrefovali branku, posteskl si litvínovský Kučera

Josef PešoutPrávo

Odčinit desetibrankový debakl ze Zlína se nepovedlo hokejistům Litvínova. Ti poprvé v sezóně na domácím ledě ztratili body, když nestačili na agilně hrající Třinec (2:4). Severočeši si tak zkomplikovali už tak nepříliš lichotivé postavení v tabulce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Puk za zády litvínovského gólmana Jaroslava Hübla

Článek

„I přes porážku si myslím, že jsme neodehráli špatné utkání,“ mínil asistent litvínovského trenéra Jiří Kučera. „Dostali jsme brzký gól, ale otočili jsme na 2:1. Druhou třetinu nás dostal soupeř pod tlak i vinou vyloučených hráčů na naší straně. Třetí část byla vyrovnaná, Třinec nám nakonec odskočil. Přesto jsme měli šance na vyrovnání, ale v jasných pozicích jsme ani netrefovali branku. Bohužel nemáme ani bod,“ vysvětloval Kučera.

Brankář Jaroslav Hübl litoval zbytečně inkasované první dva góly. „Měli jsme puk na hokejce, ale přišli jsme o něj. To byly momenty, které rozhodly. V jiných zápasech jsme některá oslabení ustáli, ale tentokrát to nevyšlo. V dřívějších domácích zápasech jsme možná měli štěstí, nyní se k nám obrátilo zády.“

Zklamaný byl i obránce Richard Jareš. „Zápas se nehodnotí dobře, když jsme prohráli. Třinec nás přehrál, zvítězil zaslouženě. Může nás mrzet neúspěšně sehraná přesilovka pět na tři v délce téměř dvou minut. Tu jsme prostě nezvládli.“ Ale nepropadl skepsi. „Doufejme, že na nás nepadne nějaká deka. Extraliga bude ještě dlouhá a určitě se pokusíme o zlepšení už ve čtvrtek doma proti Spartě. Nezáleží na tom, proti komu nastoupíme, i když v duelu se Spartou se chce každý vytáhnout. A to platí i pro Litvínov. Kdykoliv jsem proti ní hrál za různá mužstva, byl to těžký zápas. Ani nyní nás nečeká nic lehkého,“ uvedl Jareš.

Třinecký Zíb hrdinou

Hrdinou zápasu byl třinecký obránce Lukáš Zíb, který dal dva góly a připsal si ještě jednu asistenci. Podílel se tak na třech ze čtyř branek vítězů. „Věděli jsme, že Litvínov doma ještě nezaváhal a navíc měl za sebou výprask ve Zlíně. Čekali jsme, že se proti nám semkne. V posledních zápasech jsme museli dotahovat skóre a i v Litvínově se ukázalo, že naše mužstvo má vnitřní sílu. Všichni kluci dřeli až do konce. Bylo jen otázkou času, kdy překlopíme skóre na svou stranu. Pomohlo nám, že jsme na sever Čech přicestovali už den před zápasem,“ těšilo obránce.

Liboval si, že Třinec bodoval už pošesté v řadě. „Jako tým se cítíme dobře i v situaci, kdy to nevypadá zrovna růžově. Ale dokázali jsme se pokaždé zvednout. Jsem šťastný i za svou statistiku, i když upřednostňuji výsledky mužstva,“ dodal Zíb.

Reklama

Související témata: