Hlavní obsah

Budějovice přehrály Brno a jsou v čele, Kladno zůstává bez výhry

PRAHA

Osmé kolo Tipsport extraligy přineslo střídání v čele tabulky. Dosud vedoucí Vítkovice ve středu vystřídali hokejisté Českých Budějovic, kteří i přes nepříznívý vývoj utkání s Kometou Brno udrželi domácí neporazitelnost. O první výhru v sezóně marně usilovali hráči Kladna na ledě Liberce, který vyjel na led necelých 24 hodin po vysoké prohře s bostonskými Medvědy. Středočeši sice vedli 1:0, domácí ale dvěma góly otočili a všechny body tak zůstaly na severu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Radost hokejistů Českých Budějovic

Článek

České Budějovice utrpěly v minulém kole po sérii pěti vítězství porážku v Třinci 2:3 v prodloužení a lehkou práci neměly ani s Kometou. Brňanům se po vítězství nad Libercem vrátila herní pohoda a na jihu Čech byli po dvě třetiny nebezpečnějším týmem.

To se odrazilo ve skóre. Domácí sice vstřelili hned v první minutě branku, hosté ale během úvodní čtvrthodiny kontrovali dvěma góly a ujali se vedení. Domácí tahali za kratší konec, ale Kometě selhávala muška a Jihočechům se nakonec ve druhé části pdoařilo srovnat krok. Vyrovnání domácí nastartovalo a ve 49. minutě vstřelil vítězný gól Mikeska. Budějovičtí se tak vyhoupli do čela tabulky, v níž vedou s jednobodovým náskokem před Vítkovicemi a Třincem.

Kladno dál straší obrovské manko

Hokejisté Kladna měli po sedmi extraligových dějstvích na kontě jediný bod a z pozice nejhoršího celku tabulky ztráceli na předposlední příčku už osm bodů. V Liberci Středočeši začali lépe a už po necelých čtyřech minutách vedli zásluhou Valského.

Z úporné bitvy však nakonec nevytěžili ani bod. Domácím se totiž podařilo v úvodu druhé části srovnat a ve 46. minutě zajistil vítězství Severočechů Hořava. Liberec tak po třech porážkách procitl a poskočil na šestou příčku tabulky, Kladno zůstává beznadějně poslední.

Hokejová Tipsport extraliga - 8. kolo
Č. Budějovice - Brno 3:2on-line
Branky: 1. Mertl, 40. Pletka, 49. Mikeska - 11. Balej, 15. Svoboda.
Liberec - Kladno 2:1on-line
Branky: 26. Dušek, 47. Hořava - 4. Valský.
Odehrané zápasy
Vítkovice - Pardubice 1:2on-line
Litvínov - Třinec 2:4on-line
Sparta - Zlín 3:2 po prodl.on-line
Plzeň - Slavia 2:3on-line

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články