Hlavní obsah

Kladno stále nevyhrálo. A jeho neúspěšnost se už vyšplhala na 96 %

Čtyři procenta. Matematicky vyjádřeno, taková je bodová úspěšnost hokejistů Kladna v této sezóně. Obráceně vzato šestadevadesátiprocentní neúspěšnost. Mohli mít maximálně čtyřiadvacet bodů, mají jeden a v kolonce vítězství nulu. Mizérie pokračuje. Série porážek má už osm zářezů v řadě. To značí jediné. Poslední místo je nevyhnutelným vyústěním alarmující situace. Všichni chtějí, ale nic nevede k úspěchu.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejový brankář Kladna Lukáš Cikánek. I jeho čísla nepatří k nejlepším.

Článek

„Jediný bod na kontě je nepříjemný, musíme se pokusit to zlomit už v pátek proti Plzni a vyhrát," říkal po poslední porážce v Liberci 1:2 asistent trenéra Petr Kasík. Pokolikáté už pohled do světlejší budoucnosti, ze které ale nepřichází odpověď.

Kladenské mužstvo vstřelilo nejméně branek v celé extralize. Stejně tak i Pardubice, ty mají ale v kolonce obdržených branek jiné číslo, proto jsou na tom o poznání lépe. Hráči pod vedením Otakara Vejvody také dostávají hodně branek. Zde jim patří třetí nejhorší skóre. A góly rozhodují o bodech.

Nejproduktivnější útočníkem Kladna je čtyřicetiletý Radek Bělohlav (2+3). Paradoxně nejíce bodů v týmu má obránce Milan Toman (1+8). I to svědčí o nestandardním stavu.

Ve středečním utkání Kladno dalo jeden gól, prohrálo. Při takové produktivitě je těžké načítat body. Vždyť v polovině zápasů kladenští hráči nevstřelili více než dvě branky. „Na jeden gól se v hokeji dá těžko vyhrát. Pořád si říkáme, že se musíme víc tlačit do branky, na tréninku se střelbě a koncovce hodně věnujeme, ale v zápase to nejde. Zase jsme blbě inkasovali a nemáme nic,“ přiznal pro klubový web Jakub Valský, autor jediného gólu pod Ještědem.

Kladenští trenéři letos řekli:
1. kolo: Kladno - Boleslav 3:4, Petr Kasík. „Ve snaze co nejrychleji vyrovnat se hráči nechali strhnout k útočení a zapomínali na zadní vrátka."
2. kolo: Sparta - Kladno 5:3, Petr Kasík. „Když nevyužijete přesilovku pět na tři, tak nemůžete vyhrát. My nevyužili dvě, proto nemáme ani bod.“
3. kolo: Kladno - Zlín 2:3 sn, Petr Kasík. „Připravili jsme se sami o body. Dostat gól minutu a půl před koncem je špatné."
4. kolo: Třinec - Kladno 7:3, Otakar Vejvoda. „Za 84 vteřin to bylo 2:0, v desáté minutě jsme měli pět vyloučených a to se pak těžko pokračuje.“
5. kolo: Kladno - České Budějovice 0:2, Petr Kasík. „Když nedáváme góly, nemůžeme vyhrát. Hráčům toho nemůžeme moc vytknout kromě koncovky."
6. kolo: Kladno - Karlovy vary 1:2, Petr Kasík. „Nemůžeme hráčům vytknout bojovnost, že by nechtěli, ale je to o gólech a my je nedáváme."
7. kolo: Kladno - Vítkovice 3:5, Petr Kasík. „Přece se nám nemůže stát, abychom na konci první třetiny nechali ujet hráče po nepovedeném střídání."
8. kolo: Liberec - Kladno 2:1, Petr Kasík. „Jediný bod na kontě je nepříjemný, musíme se pokusit to zlomit už v pátek proti Plzni a vyhrát."

Reklama

Související témata: