Hlavní obsah

Závěr jsme zvládli parádně, liboval si litvínovský gólman Hübl

Josef PešoutSport.czPrávo

Soustředěná hra, podpořená výborným výkonem brankáře Jaroslava Hübla, dovedla hokejisty Litvínova k vítězství 2:1 nad Spartou. Severočeši tak opustili předposlední příčku tabulky, v níž předstihli i svého pražského soupeře.

Článek

„Za stavu 2:0 jsme měli plno šancí. Říkal jsem si, že dáme třetí gól a bude po Spartě. Bohužel jsme netrefili branku a dali si skoro vlastní gól. Tím jsme si zápas trošku zkomplikovali a museli jsme dřít až do konce. Jsem rád, že jsme vítězství ubojovali. Poslední tři minuty jsme hráli parádně,“ hodnotil Jaroslav Hübl povedené představení. Mnoho nescházelo, aby vychytal čisté konto. „Obránci mi hodně pomohli, podali jsme týmový výkon,“ pokračoval brankář.

„Párkrát se mi při náporu Sparty ve třetí třetině posunula branka, tak jsem si aspoň na chvilku oddechl. Hlavně nejzkušenější hráči Sparty nás hodně motali a na ledě cítit nebylo, že jsou Pražané dole v tabulce. Pro nás je nejdůležitější, že jsme odčinili porážku s Třincem. Když budeme dál vyhrávat na dva vstřelené góly, tak to bude perfektní,“ líčil Jaroslav Hübl.

Klíčovým mužem domácích byl obránce Radim Skuhrovec, který se výrazným způsobem podílel na vedoucím gólu Martina Jenáčka. „Výhru jsme po dvou porážkách nutně potřebovali. V předešlých kolech nám chyběla větší odvaha v osobních soubojích a dostávali jsme laciné góly. Z toho jsme se ponaučili. Z jmen na soupisce Sparty jde respekt, ale věřili jsme, že když pomůžeme Jardovi Hüblovi v brance, tak jsme schopni naplno bodovat,“ tvrdil Skuhrovec.

„Asistence na gól mě potěšila, ale byla to jen radostná chvilka. Cennější je pocit, že máme tři body proti Spartě. Předvedli jsme velké nasazení, na tom se dá stavět,“ mínil 36letý litvínovský obránce.

Volek: Naše koncovka je žalostná

Sparťanský asistent David Volek hořekoval nad špatnou produktivitou svého týmu: „Nejsme schopni si vytvořit trvalejší převahu a proměnit vážnější gólové příležitosti. Naše koncovka je žalostná. Dovedeme hrát v prostorech, odkud góly nepadají, ale před brankou jsme neškodní. Je smutné, že po odehraných devíti kolech máme v kádru bývalé střelce, kteří v sezóně ještě neskórovali.“

Reklama

Související témata: