Hlavní obsah

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli ve Zlíně, Slavia uspěla v Pardubicích

PRAHA

Ve znamení souboje týmů Pardubic a Slavie, které vedou nedávní kolegové z reprezentační lavičky Josef Jandač a Vladimír Růžička, se odehrálo páteční 9. kolo hokejové Tipsport extraligy. Slavia vyhrála na ledě Pardubic 4:2 a posunula se na pátou příčku. V čele tabulky zůstávají České Budějovice, které vyhrály ve Zlíně 3:2. První výhry se dočkalo Kladno, které udolalo Plzeň na samostatné nájezdy.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Zlínský útočník Peter Sivák za brankou Českých Budějovic

Článek

V Pardubicích na sebe narazily týmy, jimž se zatím v domácím prostředí příliš nedařilo. Podobně jako Slavia dosáhli i Pardubičtí ve své hale dosud pouze na jedinou výhru a nic se na tom nezměnilo ani tentokrát. Slavia vedla už o dvě branky, na víc než jednobrankový rozdíl se domácím přiblížit nepodařilo.

Kladno se dočkalo

Po nevydařeném startu Zlín v posledních čtyřech zápasech bodoval a postupně se dostal až do středu tabulky. Jenže na vedoucí tým extraligy to nestačilo, České Budějovice vedly na začátku druhé třetiny i zásluhou bývalého hráče domácích Pšurného o dvě branky. Leška sice poté snížil, ale vítězný gól zaznamenal v 50. minutě František Ptáček.

Čekání skončilo, Kladno poprvé v této sezóně vyhrálo a rovnou si připsalo skalp silné Plzně. Domácím pomohli hlavně exsparťané Kafka a Látal, jejichž zásluhou se zápas dostal až k samostatným nájezdům. V nich zařídil Kladnu výhru Jaroslav Kalla, i tak zůstávají Středočeši beznadějně poslední.

Hráči Slavie oslavují gól vstřelený na ledě Pardubic.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Třinec bodoval v sedmém utkání po sobě, přestože tentokrát na domácím ledě prohrál. S Karlovými Vary Oceláři prohrávali o dvě branky, přesto dotáhli zápas k samostatným nájezdům, ve kterých se zásluhou Košťála radovali hosté. Karlovy Vary završily sérii čtyř venkovních zápasů stoprocentní bilancí vítězství.

Hokejisté Komety Brno prohrávali s Vítkovicemi už od šesté minuty po trefě Káni, ale už za necelou minutu vyrovnal hrdina zápasu Radek Procházka. Ještě v první třetině  otočil skóre Huml, na konci druhé třetiny upravil Brabenec na dvoubrankový rozdíl. Na konečných 4:1 upravil svým druhým gólem Procházka při power play.

Mladá Boleslav přivítala v duelu sousedů v tabulce Liberec a neustále musela dotahovat skóre. Pátí Středočeši naposledy deklasovali pražskou Spartu 5:0, s Libercem vyrovnával na 3:3 sedm minut před koncem Žabka. Jenže Jaroslav Kudrna v 56. minutě vstřelil vítězný gól Liberce, v závěru ještě hostům rozhodčí uznali technický gól na konečných 3:5.

Hokejová Tipsport extraliga, 9. kolo:
Třinec - Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdechon-line
Branky: 47. a 52. Bonk, 35. Peterek - 49. a rozhodující nájezd Košťál, 7. Kumstát, 21. Zaťovič.
Kladno - Plzeň 4:3 po sam. nájezdechon-line
Branky: 6. a 23. Kafka, 51. Látal, rozh. nájezd Kalla - 9. Straka, 27. Vlasák, 34. Sýkora.
Mladá Boleslav - Liberec 3:5on-line
Branky: 36. Hay, 45. Milroy, 53. Žabka - 12. Hořava, 17. Moravec, 41. Čakajík, 56. Kudrna, 60. technický gól.
Zlín - České Budějovice 2:3on-line
Branky: 47. Leška, 57. Köhler - 18. Mikeska, 22. Pšurný, 50. Ptáček.
Brno - Vítkovice 4:1on-line
Branky: 7. a 60. Procházka, 11. Huml, 39. Brabenec - 6. Káňa.
Pardubice - Slavia 2:4on-line
Branky: 36. Kočí, 59. Starý - 10. Žižka, 20. Kadlec, 42. Jaškin, 60. Vondrka.
Čtvrteční předehrávka:
Litvínov - Sparta 2:1

Reklama

Související témata: