Hlavní obsah

Kladno poprvé v sezóně vyhrálo, porazilo po nájezdech Plzeň

KLADNO

Hokejisté Kladna, kteří měli dosud na kontě jediný bod, se dočkali první výhry v nové extraligové sezóně, když v duelu 9. kola porazili Plzeň 4:3 po samostatných nájezdech. Dvěma góly přispěl k výhře útočník Petr Kafka, jediným úspěšným střelcem nájezdů byl pak Jaroslav Kalla.

Článek

V úvodní šanci zápasu se plzeňský Dvořák pokusil zasunout puk za Cikánkova záda, ale domácí gólman byl připravený. Na druhé straně odpověděl dobrou ranou Gengel, v dobré pozici poté promáchl sám na brankovišti Treille.

V páté minutě hrálo Kladno první přesilovku duelu, v níž měl dvě velké šance Bělohlav, ale prosadil se až o chvilku později při špatném střídání Plzně zakončením mezi Přikrylovy betony Kafka.

Středočeši se však z vedení dlouho neradovali, neboť pěknou kombinaci prvního útoku zakončoval na konci 9. minuty úspěšnou trefou pod horní tyč Straka. Ve 12. minutě se do slibné pozice pro zakončení prodral Kalla, bekhendem ovšem nastřelil pouze Přikryla.

V úvodu druhého dějství úspěšný střelec prvního gólu domácích Kafka potrestal Sýkorův faul a vrátil tak vedení na stranu Kladna. Ve 26. minutě měla Plzeň k dispozici 53 sekund dvojnásobné přesilovky, stačilo jí ovšem 27 sekund. Straka parádní nahrávkou našel Vlasáka, jemuž stačilo u tyčky doklepnout puk do prázdné branky za Přikrylovými zády.

Naprostým kontrastem byla v polovině utkání přesilovka pět na tři v podání Vagnerplastu. Domácí ji hráli dokonce přes minutu a půl, ale nebyli schopni ani jednou vystřelit na branku. Ve 34. minutě přišel trest, když Západočechy poslal do vedení 3:2 úspěšnou tečí Sýkora a skóroval tak i ve svém druhém utkání po návratu do extraligy.

Kladenští se ve třetí části dlouho marně snažili o vyrovnání, ale nakonec se přece jen dočkali v 51. minutě zásluhou Látala. Chvilku poté mohlo být opět vše jinak, když měl při dorážce před sebou zcela prázdnou branku Jan Heřman, ale Drtina mu do střely na poslední chvíli stihl vložit hůl. V 54. minutě mohlo naopak rozhodnutí padnout na druhé straně, jenže Treille orazítkoval jen tyč.

Gól nepadl ani v prodloužení, o vítězi proto musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich postupně nedali Luňák, Sýkora, Kafka a Straka. Kalla ve třetí sérii však již ano, Hanzlík neuspěl a Kladno si mohlo poprvé v novém ročníku vychutnat vítěznou radost.

HC Vagnerplast Kladno - HC Plzeň 1929 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Kafka (Toman), 23. Kafka (Toman, Kameš), 51. Látal (Kuchler, L. Procházka), rozhodující nájezd Kalla - 9. Straka (P. Sýkora, Vlasák), 27. Vlasák (Straka, Slaney), 34. P. Sýkora (Vlasák, Benák). Rozhodčí: Turčan, Lacina - Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:8. Využití: 2:1. Diváci: 2051.
Kladno: Cikánek - Kameš, Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Eberle, Stieler, Gengel - navíc na nájezdy Luňák. Trenéři: Vejvoda a Kasík.
Plzeň: Přikryl - Benák, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Dresler, St. Pierre, Jeřábek - P. Sýkora, Straka, Vlasák - Langfeld, Lammers, Dvořák - Stránský, Jan Kovář, J. Heřman - Vostřák, M. Heřman, Lev. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Pejchar.

Reklama

Související témata: