Hlavní obsah

Třinec - Karlovy Vary 3:4Třinec doma znovu dotáhl stav 0:2, ale Vary kralovaly v nájezdech

TŘINEC

Vítězná jízda karlovarských hokejistů se nezadrhla ani v pátek v Třinci. Západočeši venku vyhráli počtvrté za sebou, i když za vítězství 4:3 nad Oceláři získali pouze dva body. Třinec počtvrté v sezóně doma dotáhl nepříznivý stav 0:2, v závěru se o to dvěma góly zasadil Radek Bonk. Nájezdy rozhodl dvěma trefami Jan Košťál.

Článek

Západočeši začali po vítězné venkovní šňůře odhodlaně a energicky. Jejich snaze napomohl i rychlý vedoucí gól, který v sedmé minutě v přesilovce dosáhl po individuálním výpadu zpoza branky Kumstát, který tak vstřelil svou premiérovou branku v sezoně.

Navzdory dlouhému autobusovému přesunu působili hosté svižněji. Na Sailerovu ránu Vojtek skoro nereagoval, ale zachránila ho tyčka. Třinec nemohl chytit optimální tempo. Jeho šance přišla v 10. minutě, po střele Krajíčka ale také již překonaného Mensatora zastoupila tyčka.

Hosté měli lepší tah na branku a díky tomu další možnosti. Pechova dorážka z mezikruží však minula branku a po pokusu Zatoviče se za Vojtkem opět ozval zvuk kovu.

Z ospalého výkonu se domácí neprobrali ani v pauze. Naopak hned v úvodu druhé části se jim do týla dostal karlovarský druhý útok a Zaťovič zblízka nedal Vojtkovi šanci. Třinec tak v pátém letošním domácím utkání počtvrté prohrával 0:2.

Jenže tažení za obratem tentokrát bylo rozpačitější. Západočeši se pozornou obranou ve středním pásmu nedali zatlačit. Jednu z mála šancí Ocelářů promarnil sám před Mensatorem Adamský. Domácí se dočkali až v 35. minutě, když Peterek po návratu z trestné lavici převzal parádní Zíbovu kolmici a svým prvním gólem v sezoně snížil.

Ke svému nátlakovému hokeji se Třinec dostal až v závěru. Zredukoval sestavu, nabral tempo a ve 47. minutě vyrovnal Bonk, který měl spoustu místa u pravé tyčky. Domácí své úsilí ovšem vzápětí negovali, po zaváhání v obraně nabil Kumstát na třetí gólovou trefu od modré čáry Košťálovi.

Domácí však v závěru byli iniciativnější. Bonk šel do předbrankového prostoru znovu nebojácně pro svůj druhý gól, který mu stejně jako v prvním případě přihrávkou zpoza klece uchystal Polák. Na dosah měl i hattrick, v 58. minutě však jeho bekhend na Mensatora neplatil.

V nájezdech měli více štěstí hosté. Košťál v třetí sérii odvrátil třinecký mečbol a hned ve čtvrté sadě rozhodl. Třinec přesto posedmé v řadě bodoval.

HC Oceláři Třinec - HC Energie Karlovy Vary 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Peterek (Zíb, Kohn), 47. Bonk (V. Polák, Varaďa), 52. Bonk (V. Polák, Lojek) - 7. Kumstát, 21. Zaťovič (Pech, D. Hruška), 49. Košťál (Kumstát), rozhodující nájezd Koštál. Rozhodčí: Hradil, Jeřábek - Bryška, Novák. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2886.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb, Štach, Lojek, P. Hořava, Cartelli, Hudec - Kohn, Polanský, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, McGregor - Polák, Bonk, Varaďa - Hrňa, Podešva, Adamský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Sloboda, Gřegořek, Parýzek, Kokko, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Dej, Sailer - Cyganov, Skladaný, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.

Reklama

Související témata: