Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 4:1Kometa před sérií zápasů venku přetlačila v Rondu Vítkovice

BRNO

Bleskový první gól ve vlastní brance je nezlomil. Hokejisté brněnské Komety otočili ¨páteční extraligové utkání s Vítkovicemi čtyřmi parádními trefami a s větším klidem mohou teď vzhlížet k nadcházející třízápasové sérii na cizích kluzištích.

Článek

„Právě proto jsme chtěli za každou cenu zvítězit. Přestože jsme 0:1 prohrávali, ani na chvíli jsem si nepřipouštěl, že bychom neměli získat tři body. Nátlakovou hrou jsme soupeře přetlačili,“ liboval si útočník Komety Radek Procházka, který dal důležitý vyrovnávací gól na 1:1 v brněnském oslabení a v závěru zpečetil výhru trefou do prázdné vítkovické branky při pokusu hostů o power play. „Já se ale za střelce nepovažuju, měl jsem i trochu štěstí. Za dva góly teď budu asi muset klukům připravit do kabiny nějaké pohoštění,“ usmíval se Procházka.

Právě jeho rychlé vyrovnání na 1:1 považoval brněnský kouč Vladimír Jeřábek za klíčový moment střetnutí. „Tentokrát jsme z nemnoha šancí vytěžili takřka maximum. Ve středu v Českých Budějovicích jsme si jich vytvořili mnohem víc a přesto jsme nebrali ani bod. S Vítkovicemi jsme navíc odvedli perfektní výkon v defenzívě a podržel nás brankář Hovi,“ měl radost Jeřábek.

Triumf proti svému bývalému týmu si vychutnával i další forvard Komety Petr Hubáček. „Asi jsem měl trochu větší motivaci než jindy,“ připustil. „V Ostravě jsem strávil deset hezkých let a jsem se spoustou tamních kluků samozřejmě pořád kamarád. Bylo zvláštní, že se teď převlékali v jiné šatně. Jsem ale hlavně rád, že jsme si připsali doma další tři bodíky. Teď bychom měli něco uhrát i venku,“ plánoval.

Podle trenéra Vítkovic Mojmíra Trličíka, který v minulé sezóně naopak působil jako asistent v Brně, se hrál v tradičně vyprodaném Rondu výborný hokej. „Bohužel jsme v úvodní třetině zahodili tři tutovky a ve druhé nám zase vůbec nešly přesilovky. Jakmile se Kometa dostala do vedení, věděl jsem, že bude pro nás hrozně těžké utkání zvrátit. To se potvrdilo. Brňané totiž dokážou i těsný náskok velmi úporně hájit a v brance mají navíc skvělého Hoviho. Bylo strašně těžké se proti jejich propracované obraně prosadit,“ měl jasno Trličík.

HC Kometa Brno - HC Vítkovice Steel 4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. R. Procházka (Hubáček, Malec), 11. Huml (Pospíšil), 39. Brabenec (Hubáček, Erat), 60. R. Procházka - 6. Káňa. Rozhodčí: Minář, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 7200.
Brno: Hovi - Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Richter, Malec, Mojžíš - Balej, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Jakub Svoboda, Huml, Pospíšil - Dlouhý, R. Procházka, Veselý. Trenéři: V. Jeřábek a Lubina.
Vítkovice: Málek - Punčochář, Barinka, Ovčačík, Trnka, Malík, Voráček - Huna, Burger, Svačina - Ujčík, Húževka, Tomas - Pohl, Vrána, Klimek - Szturc, Káňa, J. Sýkora. Trenéři: Trličík a Moták.

Reklama

Související témata: