Hlavní obsah

Zlín - Č.Budějovice 2:3Českobudějovičtí vyhráli ve Zlíně a dál kralují extralize

ZLÍN

Hokejový útočník Jaroslav Balaštík sice v 9. kole extraligy vstřelil svůj první gól v sezoně, jeho Zlín přesto doma prohrál s Českými Budějovicemi 2:3. Jihočeši tak bodovali v osmém zápase za sebou a upevnili si vedení v soutěži. Na zápas tak nebude moc rád vzpomínat obránce Martin Hamrlík, jenž nastoupil k 800. utkání v extralize.

Článek

Již v první minutě si hokejisté Zlína zahráli přesilovou hru. Na trestnou lavici putoval Snopek, ale domácí jeho faul nepotrestali. Naopak v oslabení zahrozili Gulaš s Martynkem, kteří se však gólově neprosadili. Aktivní hráči Zlína zaměstnávali českobudějovickou obranu, která ale jejich nájezdům odolávala.

V posledních minutách první třetiny převzal iniciativu hostující celek, který z krátkého náporu vytěžil přesilovku. Tvrdou střelu Nováka sice chytil gólman Sedláček ukázkovým zákrokem do lapačky, nakonec ale hosté Sýkorův prohřešek proti pravidlům potrestali. Mikeska střelou z ostrého úhlu poslal puk do odkryté branky.

Druhou část začali Jihočeši náporem, který vygradoval ve 22. minutě. Brankáře Sedláčka překonal zlínský odchovanec v dresu Mountfieldu Roman Pšurný. Ve 24. minutě způsobil Mikeska krvavé zranění v obličeji domácímu Rachůnkovi a s pětiminutovým trestem putoval předčasně do kabin.

V delší přesilovce si hráči Zlína vytvořili několik slibných šancí, které ovšem gólman Kovář eliminoval. Po polovině zápasu přebraly otěže utkání hosté, kteří si vynutili faul Švrčka. Přesilovku nevyužili a stejná výhoda se naskytla v závěru druhé dvacetiminutovky domácím po provinění Červeného. Snaha Zlína zůstala bez gólové odezvy.

V poslední třetině zareagoval trenér Venera na nepříznivý vývoj zápasu změnami v sestavě. Kýžený efekt se dostavil ve 47. minutě, když v přesilovce nekompromisně zavěsil Leška. V 50. minutě však hosté využili přesilovku a zásluhou kapitána Ptáčka získali dvougólový náskok zpět.

Poté přibylo potyček a hra se rozkouskovala vlivem častých vyloučení. V posledních pěti minutách se Zlín vzepřel k závěrečnému náporu. Jeho snahu korunoval kapitán Balaštík, který se v 57. minutě dočkal první branky sezony. Ke konci základní hrací doby Zlín odvolal brankáře. Závěrečná power play moravského týmu ake vyzněla naprázdno. Střely Galvase a Balaštíka gólman Kovář pochytal.

PSG Zlín - HC Mountfield České Budějovice 2:3 (0:1, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 47. Leška (Hamrlík, Galvas), 57. Balaštík (Balán) - 18. Mikeska (Gulaš, Melichar), 22. R. Pšurný (Kuchejda), 50. Ptáček (Martynek, R. Pšurný). Rozhodčí: Hrubý, R. Polák - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 8:7, navíc Mikeska (Č. Budějovice) 10 min. a 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4218.
Zlín: Sedláček - Hamrlík, Linhart, Švrček, Galvas, Míka, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Důras, T. Sýkora, I. Rachůnek - Sivák, Balán, Finsterle - Holík, Roman Vlach, F. Čech. Trenéři: Venera a Rostislav Vlach.
Č. Budějovice: Jakub Kovář - Snopek, Vydarený, Ptáček, Melichar, J. Novák, Šulc, Jank - Šimánek, Mikeska, R. Pšurný - Gulaš, Mertl, Kuchejda - Martynek, Kašpařík, Pletka - M. Pšurný, Červený, Ježek - Burian. Trenéři: F. Výborný a Kupka.

Reklama

Související témata: