Hlavní obsah

Dorostenec Jaškin rozhodl zápas chlapů. Syn kráčí ve stopách slavného otce

PARDUBICE

Geny se nedají obelstít. Táta vyhrál se Vsetínem šest extraligových titulů. Nyní je na řadě jeho sedmnáctiletý syn. Dmitrij Jaškin je na začátku své kariéry, jeho otec Alexej vše z povzdáli pozoruje. V pátek se urostlý slávistický dorostenec poprvé zapsal mezi střelce v nejvyšší české soutěži. Dal rozhodující gól v utkání s mistrovskými Pardubicemi.

Foto: www.hokejkv.cz

Ilustrační foto. Útočník pražské Slavie Dmitrij Jaškin (uprostřed)

Článek

„Určitě to byla důležitá branka, jsem moc rád, protože jsem se nemohl trefit,“ oddechl si nástupce rodinného klanu, který se stal jedničkou v posledním draftu Kontinentální ligy.

Nyní ale hraje za Slavii. V devíti utkáních jeden gól vstřelil a na dva přihrál. „Jsem rád, že mám hodně prostoru, ani jsem v to nedoufal,“  je skromný téměř devadesátikilový forvard, který se nebojí jít před branku, přitlačit soupeře na mantinel, ale přitom má i šikovné ruce. Jedna z velkých nadějí, které hrají v extralize.

Nadějný hokejista přišel z Ruska do Česka, když mu bylo osm měsíců. On by ale nechtěl skončit zde, jeho snem je NHL. Jak jinak. Na tu má ale ještě čas, jeho slavný otec ho zatím stále pozoruje, jezdí za ním, má ho pod kontrolou.

„S tátou si voláme, radí mi, chodí se koukat na zápasy, když má čas, kontroluje mě. Spíše poradí, než něco vyčte, ale to je normální, určitě umí i pochválit,“ povídal syn po utkání s Pardubicemi.

Když ve Vsetíně vyrůstal nevynechal jediný zápas chlapů, když měl čas. „Sledoval a učil jsem se,“ usmál se Jaškin mladší, který si nezapomněl vzít svůj první extraligový puk, který skončil v brance. Za to ale bude muset zaplatit. „Asi nějaká svačinka,“ dodal.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín