Hlavní obsah

Vítkovice přehrály Zlín, Vary po nájezdech zdolaly Boleslav

PRAHA

Tipsport extraliga pokračuje i v době, kdy Prahu navštívila NHL, neslavnější hokejová soutěž světa. V předehrávce 10. kola porazili hokejisté Vítkovic Zlín 5:2 a přiblížili se tak na rozdíl jediného bodu vedoucím Českým Budějovicím. V dohrávce osmého kola hráči Karlových Varů zdolali Mladou Boleslav 2:1 po samostatných nájezdech.

Foto: Petr Eret, ČTK

Plzeňský Jan Kovář při střetu s gólmanem Mladé Boleslavi Markem Schwarzem.

Článek

Vítkovičtí se oklepali po dvou porážkách a tříbodovým přídělem udrželi těsný kontakt s čelem tabulky. V nedělním duelu měli zpočátku navrch a před polovinou utkání vedli už o dvě branky.

Houževnatým hostům se ale ještě do druhé přestávky podařilo srovnat a jejich naděje žila i v první desetiminutovce závěrečné části. V druhé polovině třetího dějství ale domácí zlínský odpor definitivně zlomili. Během šesti minut překonali gólmana Sedláčka třikrát a pojistili si sedmou výhru v sezóně.

Karlovarští hráči se prozatím prezentovali v dobrém světle na venkovních hřištích, domácí výkony byly pravým opakem. V neděli se Západočechům podařilo nelichotivou domácí bilanci vylepšit, jednoduché to ale nebylo. Boleslav totiž po brance Pabišky ze 17. minuty vedla a karlovarským hokejistům se pdoařilo vyrovnat až po polovině utkání.

V sympaticky útočném utkání se však diváci již další branky nedočkali a o vítězi nakonec rozhodovaly až samostatné nájezdy. Nerozhodný stav panoval i v penaltovém rozstřelu, až v poslední sérii zajistil o bod víc pro domácí Košťál.

Hokejová Tipsport extraliga
Dohrávka 8. kola:
Karlovy Vary - Mladá Boleslav 2:1 po sam. nájezdechon-line
Branky: 35. Kumstát, rozh. nájezd Košťál - 17. Pabiška.
Předehrávka 10. kola:
Vítkovice - Zlín 5:2on-line
Branky: 8. Svačina, 28. Huna, 50. Huna, 53. Malík, 56. Vrána - 37. Vlach, 40. Köhler.

Reklama