Hlavní obsah

Sparta nezabrala ani v Budějovicích, Kometě stačil k výhře v Pardubicích jediný gól

PRAHA

Hokejisté Sparty se sice v minulém týdnu zbavili tria veteránů Hlinky, Hlaváče a Ručinského, k bodovému zisku v Českých Budějovicích jim to ale nepomohlo. Mountfield zvítězil 4:2 a vrátil se do čela soutěže. Naopak Sparta zůstává předposlední, za ní je už jen Kladno, které prohrálo na Slavii 0:3. Brnu stačil k tříbodové výhře v Pardubicích jediný gól, Plzeň zvládla přestřelku s Mladou Boleslaví a vyhrála 5:4. V utkání s Litvínovem vyhrály Karlovy Vary 6:3.

Foto: David Veis, ČTK

Rudolf Červený z Českých Budějovic (vlevo) a sparťan Brian Salcido po jednom ze soubojů.

Článek

Mladoboleslavští prohráli v loňské sezóně s Plzní všechny čtyři vzájemné duely a první minuty dnešního utkání nenaznačovaly, že by mělo přijít zlepšení. Západočeši už ve čtvrté minutě vedli 2:0, jenže hosté ještě do první přestávky srovnali a ve druhé části skóre dokonce otočili. Tím ovšem brankostroj nekončil, ve 29. minutě viděli diváci už osm branek, po čtyřech na každé straně.

Ve druhé polovině zápasu příval branek ustal a stav 4:4 se dlouho neměnil. Když už se zdálo, že utkání dospěje do prodloužení, rozhodl o výhře Plzně 5:4 Heřman.

Pardubice jsou nejhůře střílejícím celkem soutěže a své trápení v ofenzivě neprolomily ani v domácím zápase s brněnskou Kometou. Východočeši ani jednou nenašli recept na výtečného gólmana Hoviho, a tak Brnu stačila k tříbodovému zisku jediná přesná střela, kterou obstaral ve 34. minutě Balej.

Jan Kolář z Pardubic projíždí kolem brankáře Komety Brno Sasu Hovim.foto: ČTK/Alexandra Mlejnková

Výtečnou formu si udržují Karlovy Vary, které porazily Litvínov 6:3 a připsaly si už šestou výhru v řadě. Chemici sice ve druhé třetině dvakrát dokázali dotáhnout na rozdíl jediného gólu, Západočeši si ale vedení pokaždé pohlídali a v závěrečné třetině navíc přidali uklidňující pátou a šestou trefu. Litvínov tak dál čeká na první bod z kluzišť soupeřů.

Hokejisté Slavie se radují z branky.foto: <a href="http://www.pravo.cz/">Právo</a>/Petr Hloušek

Slavia proti beznadějně poslednímu Kladnu nezaváhala, připsala si povinnou výhru 3:0 a svou vítěznou sérii protáhla už na čtyři zápasy. Pražané své trefy rozložili rovnoměrně do všech třetin, trefili se Vondrka, Doležal a Růžička. Vytáhl se i brankář Miroslav Kopřiva, který proti svým bývalým spoluhráčům vychytal čisté konto. Jihočeši zatím doma neprohráli. 

Sparta přijela do Českých Budějovic už bez tří matadorů Hlinky, Hlaváče a Ručinského, se kterými klub v minulém týdnu předčasně ukončil smlouvu. Jenže k bodovému zisku jí to nepomohlo, Jihočechům podlehla 2:4. Domácí udělali rozhodující krok k výhře na konci druhé třetiny, kdy Mikeska s Martynkem využili přesilové hry a zvýšili na průběžných 3:0.

V závěrečném dějství sice dvěma trefami dal sparťanům naději Francouz Treille, na vyrovnání už ale Pražané nedosáhli. Tři vtěriny před koncem navíc pečetil výhru svého týmu gólem do prázdné branky Šimánek. Mountfield tak udržel domácí neporazitelnost a vrátil se do čela soutěže.

Hokejová Tipsport extraliga, 10. kolo:
Úterý
Plzeň - Mladá Boleslav 5:4on-line
Branky: 3. Straka, 4. Stránský, 26. Vlasák, 28. Vostřák, 58. Heřman - 12. Lehikoinen, 13. Jindra, 23. Gajovský, 29. Loskot.
Pardubice - Brno 0:1on-line
Branka: 34. Balej.
Karlovy Vary - Litvínov 6:3on-line
Branky: 13. Cyganov, 20. Skladaný, 27. Pech, 31. D. Hruška, 43. Kokko, 60. Skuhravý - 17. Jánský, 27. Majdan, 33. Švarný.
Č. Budějovice - Sparta 4:2on-line
Branky: 20. Gulaš, 35. Mikeska, 38. Martynek, 60. Šimánek - 42. a 44. Y. Treille.
Slavia - Kladno 3:0on-line
Branky: 6. Vondrka, 36. Doležal, 47. V. Růžička.
Pondělí
Liberec - Třinec 0:5
Neděle
Vítkovice - Zlín 5:2

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice