Hlavní obsah

Slavia - Kladno 3:0Slavia doma konečně vyhrála, zápas proti Kladnu řídilo pět rozhodčích

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vondrka 1 : 0
36. Doležal 2 : 0
47. Růžička 3 : 0

PRAHA

Slavia prolomila dvojité prokletí na domácím ledě. Konečně vyhrála a dala více než jeden gól v zápase. V 10. kole Tipsport extraligy porazila poslední Kladno 3:0. To naopak po minulé první letošní výhře opět vyšlo naprázdno. Utkání přesto nabídlo jednu nezvyklou záležitost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hokejisté Slavie se radují z branky.

Článek

Konce utkání se nedočkal čárový rozhodčí Tomáš Pešek, kterého ve 24. minutě trefil letící puk do hlavy. Muž v pruhovaném okamžitě skončil na kolenou, na ledě se objevila krev. Zbylá trojice i přes nečekanou potíž zvládla třetinu bez problémů. Do poslední dvacetiminutovky byl povolán z civilu Roman Pouzar. V desátém kole se tak na Slavii protočila pětice sudích.

Slávisté byli po zápase spokojení. Domácí splnili gólovou normu jedné trefy už v 6. minutě. Jen pro vysvětlenou - Slavia v předchozích třech zápasech doma prohrála a vždy dala jen jeden gól. Po první třetině jim i takový vývoj stačil. Michal Vondrka potvrdil pozici nejproduktivnějšího hráče Slavie, když vstřelil svůj letošní sedmý cíl.

Ve druhé třetině Kladno nedokázalo najít sílu na vyrovnání. Naopak ve 36. minutě Jiří Doležal zvýšil na 2:0. Tristně navštívenou O2 arénou se po delším čase ozval potlesk. Na zápas bylo zvědavo jen 2876 diváků.

Třetí část drama nepřineslo, Růžička mladší zvýšil na 3:0, bylo rozhodnuto.

Kladno porážkou potvrdilo, že venku to je letos jen velké trápení. Stále nula ze čtyř klání a skóre 7:17. Spokojený mohl být naopak slávistický brankář Miroslav Kopřiva. Vychytal první nulu, a to po roce. Minulá se datovala k říjnu 2009. Letošní byla navíc proti týmu, ve kterém loni chytal. Nutno ale dodat, že bývalí spoluhráči mu situaci nijak neztížili.

Slavia Praha - Kladno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Vondrka, 36. Doležal (Sklenář), 47. Růžička (Kadlec). Rozhodčí: Minář, Šindler - D. Jelínek, Pešek, Pouzar. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 2876.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, P. Jelínek, Krenželok - Branda, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.
Kladno: Cikánek - Kameš, J. Drtina, Piskáček, Toman, L. Procházka, Šmach - S. Treille, Patera, Kafka - Valský, Kalla, Bělohlav - Látal, Melka, Kuchler - Eberle, Stieler, Gengel. Trenéři: Vejvoda a Kasík.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno