Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 5:4Plzeň v divoké přestřelce udolala Mladou Boleslav

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Straka 1 : 0
4. Stránský 2 : 0
12. Lehikoinen 2 : 1
13. Jindra 2 : 2
23. Gajovský 2 : 3
26. Vlasák 3 : 3
28. Vostřák 4 : 3
29. Loskot 4 : 4
58. Heřman 5 : 4

Hokejisté Plzně porazili v 10. kole extraligy Mladou Boleslav 5:4. Domácí si záhy vypracovali dvoubrankové vedení, hosté ale stačili na začátku druhé třetiny dokonat obrat a vedli 3:2. Přesto se nakonec radovala Plzeň, neboť definitivní podobu výsledku dal trefou v 58. minutě Martin Heřman.

Článek

Domácí vstoupili do utkání náporem, který korunoval v přesilové hře Straka trefou z bezprostřední blízkosti po kombinaci se Sýkorou. O 86 vteřin později navíc neudržel mladoboleslavský gólman Schwarz tvrdou střelu Jana Heřmana a Stránský zvýšil dorážkou na 2:0. Rozjetá Plzeň poté mohla vedení ještě navýšit, ale strážce hostující klece zastavil nebezpečnou teč Sýkory a ve více než minutu dlouhé přesilovce Indiánů čtyři na tři nedokázal Slaney po vybídnutí od Straky zakončit do poloodkryté branky.

Hosté se v útočném pásmu pořádně usadili až ve 12. minutě během přesilovky, kterou záhy zužitkoval díky cloně před Salfickým střelou od modré čáry Lehikoinen. Za chvíli putoval na trestnou lavici další domácí hráč a početní výhodu bleskově proměnil ve vyrovnání Jindra, když mu ideálně přihrál před prázdnou branku Boháč. Vedení mohl domácím vrátit Vlasák, Schwarz si ale stihl proti jeho zakončení vyjet.

Na začátku prostřední části dokonal obrat ve skóre Loskot, když usměrnil zblízka do branky příhru Milroye od levého mantinelu. Domácí zareagovali zvýšeným ofenzivním tlakem, jemuž se Středočeši bránili jen za cenu faulů. Ve více než minutu trvající přesilovce pět na tři srovnal Vlasák, poté co pohodlně vrátil do sítě Schwarzem vyraženou bombu Sýkory. Po dalším nedovoleném zákroku hostů pokračovala dvojnásobná plzeňská početní výhoda, ránu Sýkory ale stihl tentokrát Schwarz zkrotit. Opětovného vedení se domácí dočkali až v jednoduché přesilovce, při níž Straka po individuálním průniku našel přesnou zadovkou Vostřáka.

Nadějný stav 4:3 však Indiáni drželi pouhých 53 vteřin, v nichž drtivý nápor Machovy pětky v útočném pásmu ukončil ve 29. minutě Loskot nechytatelnou střelou z mezikruží. Otřesení domácí následně vrhli zbytky sil do hry směrem dopředu, tu ale srážely zmatky v defenzivě. Akci důrazného Milroye sledujícího volný kotouč ovšem zvládl Salfický se štěstím přečkat.

Závěrečnou dvacetiminutovku poznamenala srážka explzeňského Matějovského se Slaneym, po níž kanadský bek opustil ledovou plochu na nosítkách. V následující početní výhodě přihrál Jeřábek křížně Vostřákovi, proti jehož střele zasáhl skvělým skluzem Schwarz. Za chvíli hráli domácí opět v pěti proti čtyřem, bývalý gólman St. Louis ale nedovolil skórovat.

V rušném závěru nejprve zakončil Divíšek svůj průnik bekhendovou střelou do levé tyče a vzápětí na druhé straně zaváhal na modré čáře Jindra a Martin Heřman tváří v tvář Schwarzovi zamířil přesně mezi jeho betony. Přes více než dvě minuty trvající hru hostů bez brankáře už se Indiáni nenechali připravit o tři body.

HC Plzeň 1929 - BK Mladá Boleslav 5:4 (2:2, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Straka (P. Sýkora, Jiří Hanzlík), 4. Stránský (J. Heřman), 26. Vlasák (P. Sýkora, Slaney), 28. Vostřák (Straka), 58. M. Heřman (Dvořák) - 12. Lehikoinen (Pabiška, Marušák), 13. Jindra (Boháč, Divíšek), 23. Gajovský (Milroy, Žabka), 29. Loskot (Pabiška, Hay). Rozhodčí: Hradil, Polák - Jílek, Jindra. Vyloučení: 7:12. Využití: 3:2. Diváci: 4835.
Plzeň: Salfický - Benák, Jiří Hanzlík, Slaney, Modrý, Dresler, Jeřábek, od 32. navíc Hucl - P. Sýkora, Straka, Vlasák - Vostřák, Jan Kovář, Johnson - Lammers, M. Heřman, Dvořák - Stránský, Obdržálek, J. Heřman. Trenéři: Jelínek, Razým a Pejchar.
Mladá Boleslav: Schwarz - Žabka, Jindra, Marušák, Lehikoinen, Hay, Macháček, Čížek, Duben - Milroy, Divíšek, Boháč - Loskot, Macho, Pabiška - Bahenský, Vrbata, Matějovský - Handlovský, Nouza, Gajovský. Trenéři: Tlačil a Gudas.

Reklama

Související témata: