Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 6:3Karlovy Vary porazily Litvínov a dosáhly rekordní šesté výhry

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Cyganov 1 : 0
17. Jánský 1 : 1
20. Skladaný 2 : 1
27. Pech 3 : 1
27. Majdan 3 : 2
31. Hruška 4 : 2
33. Kroupa 4 : 3
43. Kokko 5 : 3
60. Skuhravý 6 : 3

KARLOVY VARY

Hokejisté Karlových Varů porazili v 10. kole extraligy Litvínov 6:3. Svěřenci kouče Antonína Stavjani vyhráli pošesté za sebou a postarali se tak o klubový rekord, naopak hosté dosud v této sezoně nebodovali na soupeřových kluzištích. K výhře Energie výrazně přispělo i pět využitých přesilových her.

Článek

Podkrušnohorské derby začalo v ofenzivním stylu, ale v prvních minutách byli nebezpeční zejména hosté. Jen díky bravurnímu zákroku Mensatora neotevřel skóre hned ve druhé minutě Jánský. Za několik vteřin nastřelil tyč karlovarské branky Kubinčák. Domácí se rozjížděli pomaleji. Udeřili však ve 13. minutě, kdy brankáře Hübla překonal dorážkou po Hřebejkově střele Cyganov.

Následně v hledišti i na hřišti zvedl emoce litvínovský obránce Švarný, který zezadu narazil na mantinel Skuhravého. Za tento zákrok byl potrestán osobním desetiminutovým trestem. V 17. minutě však ihned po vhazování vymetl pavučinky v levém rohu karlovarské branky Jánský. na vyrovnání skóre ovšem stihl ještě do první přestávky odpovědět Skladaný.

Útočný hokej s průchodnými obranami pokračoval i po přestávce. Domácí se dožadovali branky již ve 23. minutě, ale ta nemohla být uznána, jelikož byla vstřelena po odpískání. Ve 27. minutě už se ale měnilo skóre na obou stranách. Další využitou přesilovkou šli domácí do dvoubrankového vedení zásluhou Pecha. Hned po vhazování se však k puku dostal Majdan a prudkou střelou z mezikruží nedal Mensatorovi šanci.

Ve 31. minutě už ale měli Západočeši znovu k dobru náskok dvou branek. Z nulového úhlu vystřelil na Hübla kanonýr Hruška a puk k překvapení všech skončil za jeho zády. Severočeši kontrovali svojí jedinou využitou přesilovou hrou. Opět na rozdíl jedné branky snižoval v 33. minutě Švarný.

Na začátku posledního dějství se předloňským mistrům extraligy naskytla šance při vyloučeních Švarného a Lukeše minutová přesilovka pět na tři, kterou bombou od modré využil Kokko. Kdo si myslel, že tato branka na 5:3 hosty ze severu Čech zlomí, ten se však mýlil.

Z jejich strany i nadále pokračovala přehlídka zahozených šancí, výsledkem jejich aktivity tak byla pouze Vopatem nastřelená tyč. Domácí se náporu ubránili a sami pečetili své vítězství pátou brankou v přesilové hře. Po střele Slobody dorážel za Hüblova záda kapitán domácích Skuhravý.

HC Energie Karlovy Vary - HC Benzina Litvínov 6:3 (2:1, 2:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Cyganov (Hřebejk, Skladaný), 20. Skladaný (Skuhravý), 27. Pech (Gřegořek, Sailer), 31. D. Hruška (Sailer), 43. Kokko (D. Hruška, Skuhravý), 60. Skuhravý (Kumstát, Sloboda) - 17. Jánský (V. Hübl), 27. Majdan (Rindoš, Gula), 33. Švarný (Lukeš). Rozhodčí: Husička, Mikula - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:11, navíc Švarný (Litvínov) 10 min. Využití: 5:1. Diváci: 3202.
Karlovy Vary: Mensator - Nosek, Čutta, Gřegořek, Sloboda, Parýzek, Kokko, Dobroň, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Košťál - D. Hruška, Pech, Zaťovič - Melenovský, Dej, Sailer - Cyganov, Skladaný, Hřebejk. Trenéři: Stavjaňa, Baďouček a Kněžický.
Litvínov: J. Hübl - Kroupa, Švarný, Gula, Jareš, Černošek, Kubát, Skuhrovec, Kousalík - Černý, Vopat, Trávníček - Lukeš, V. Hübl, Jánský - Jenáček, Kracík, Kubinčák - Majdan, Rindoš, Gerhát. Trenéři: Reichel a Kučera.

Reklama

Související témata: