Hlavní obsah

Pardubice - Brno 0:1Pardubice prohrály počtvrté za sebou doma, tentokrát s Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Balej 0 : 1

PARDUBICE

Hokejisté Pardubic prohráli v 10. kole extraligy s Kometou Brno fotbalovým výsledkem 0:1. Obhájce titulu tak prohrál doma počtvrté za sebou a z pěti duelů ve své aréně dosud vytěžil jen čtyři body. Rozhodující gól zápasu dal ve 34. minutě Jozef Balej, čisté konto vychytal v brance Komety Sasu Hovi.

Článek

Na pardubickém ledě se střetli sousedé v tabulce a také mužstva, která mají problémy se střílením branek. Výsledek utkání to jen potvrdil. Souboj týmů, které nezdobí střelecká produktivita, začali aktivněji domácí a už v první minutě Starý dopravil puk za Hoviho záda, ale stalo se tak až po přerušení hry.

I nadále pak měli Východočeši více ze hry, ale stejně jako jejich soupeře je trápila žalostná koncovka. O první gólové šanci se dalo mluvit až ve 12. minutě, akce Koukalovy řady však skončila na betonech brněnského brankáře. O chvíli později se dostal do úniku Brabenec, ale ani tentokrát se stav neměnil.

Oba celky potvrzovaly v úvodní třetině střeleckou impotenci i při přesilovkách. Hosté praktikovali důslednou obrannou hru a před Hovim nedávali domácím ani kousek prostoru, sami pak hrozili jen z rychlých brejků, kterými se snažili přečíslit domácí obranu.

Nápor Pardubic pokračoval i ve druhé třetině, do které Eaton nastoupil bez Píši, jenž kvůli zdravotním problémům zůstal v šatně. V úvodu druhé části měla obě mužstva šanci otevřít skóre zápasu při přesilovkách po vyloučení Rákose a Richtera, ale gól nepřicházel.

Teprve ve 34. minutě se diváci dočkali, ale radovali se ti brněnští. Kometa hrálo 80 vteřin přesilovku pět na tři, když na trestné lavici postupně usedli Buchtele (za brankáře Svobodu) a Mezei. Ve třech se domácí s vypětím sil sice ubránili, ale vteřinu před návratem Mezeie inkasovali z Balejovy hole.

Pak měli příležitost opět domácí, ale Kometa ucpala prostor před Hovim a střely od modré čáry končily na modrých dresech bránícího kvarteta. Převaha Eatonu nebyla nic platná, defenzivní hra soupeře byla nad síly Jandačova týmu. Jeho hráči sice herně převyšovali soupeře, ale často zbytečně volili kombinaci než razantní střelu.

Úroveň nepříliš pohledného utkání nezvýšila ani třetí třetina. Ve 43. minutě fauloval obránce Kolář, ale hosté se neprosadili a pak dostali příležitost k reparátu, když ve 47. minutě byl vyloučen Pivko. Ani tuto šanci k navýšení náskoku však Kometa nevyužila.

Na druhé straně Eaton prováhal šanci na vyrovnání při vyloučení Pospíšila ve 49. minutě. Pardubičtí hráči bojovali, s ubývajícími minutami svírali soupeře stále víc a dostali Brno pod tlak. Jejich snažení bylo ale marné i při vyloučení Veselého v 57. minutě a tak Eaton vyšel poprvé v sezoně střelecky naprázdno. Hostům stačila ke třem bodům jediná branka.

HC Eaton Pardubice - HC Kometa Brno 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka a nahrávky: 34. Balej (R. Hruška, Kvapil). Rozhodčí: Souček, Turčan - Bejček, Charvát. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 8295.
Pardubice: A. Svoboda - Píša, Kočí, Jillson, Kolář II, Kudělka, F. Kaberle, Mezei - Kolář I, Koukal, Starý - Bartek, Zohorna, Pivko - Cetkovský, Špirko, Somík - Rákos, Buchtele, Pineault. Trenéři: Jandač a Votruba.
Brno: Hovi - Protivný, Stehlík, Houdek, Zubíček, Richter, Malec, Mojžíš - Balej, R. Hruška, Kvapil - Erat, Brabenec, Hubáček - Jakub Svoboda, R. Procházka, Pospíšil - Dlouhý, Huml, Veselý. Trenéři: Jeřábek a Lubina.

Reklama

Související témata: