Hlavní obsah

Adrenalin na Slavii. Rozhodčímu museli sešívat ucho. K tomu se ztratil trenér

PRAHA

Samotné představení hráčů na ledě nenabídlo nic extra v hokejové Tipsport extralize. V úterním utkání Slavie s Kladnem se ale na ledě předvedlo pět rozhodčích místo čtyř. Jednomu muselo být totiž sešito rozseknuté ucho. Z civilu byl proto během několik minut povolán náhradník. „Pan Pešek má osm stehů,“ upřesnil po zápase hlavní sudí Milan Minář.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zraněnému hokejovému sudímu museli doktoři sešít ucho osmi stehy.

Článek

Čárového na začátku druhé třetiny trefil letící puk. Po pár sekundách ukončil své působení v úterním večeru. „Puk zasáhl chrupavku, měl v uchu díru, že by se tam vešel prst, ránu sešíval náš doktor,“ vysvětloval slávistický masér Aleš Drnka.

Na třetí třetinu narychlo dorazil Roman Pouzar, který bydlí v Praze.

„Byl nejblíže, který mohl přijet, potom jsme mohli dopískat ve čtyřech aspoň třetí třetinu,“ nedělal vědu z nečekané zápletky rozhodčích Minář. Sám podobnou situaci zažil na vlastní kůži v Litvínově, když se nedočkal konce utkání.

Zraněný hokejový rozhodčí během utkání Slavia - Kladno.foto: Právo/Petr Hloušek

Dopředu není daný náhradní rozhodčí, na to pravidla pamatují pouze v play-off. Na Slavii se vše řešilo až po vzniklé situaci. „Nebyl to pro nás žádný problém, druhou třetinu jsme dopískali ve třech. Čárovému jsme pomohli s vhazováním buly v pásmu, aby nemusel přejíždět. On si hlídal ofsajdy a zakázaná uvolnění. Určitě je nepříjemné naskočit takto do zápasu, ale Roman Pouzar je zkušený, takže ho to nemohlo vůbec překvapit,“ dodal zkušený Minář.

Aby nebylo zvláštností málo, tak na tiskovou konferenci nepřišel hostující trenér. „Ztratil se v O2 areně,“ pokrčil jen rameny Jan Kratochvíl, marketingový manažer klubu. Kladenský asistent Petr Kasík se přece jen za pár minut našel. „Věřil jsem, že bychom nějaký bod mohli uhrát. Bohužel. Když nedáte gól, nemůžete vyhrát,“ litoval kouč Kladna. Středočeši zůstávají v tabulce beznadějně poslední.

Reklama

Související témata: