Hlavní obsah

Pardubice sestřelil jediný gól

PARDUBICE

Nejde to a nejde. Doma není úřadující extraligový mistr v nové sezóně pánem. Pouze start proti Spartě hokejistům Pardubicím vyšel. Pak ale přišly porážky. Čtvrtá v řadě včera od Komety, které na tři body stačil jediný gól z hokejky Jozefa Baleje.

Foto: Alexandra Mlejnková, ČTK

Jan Kolář z Pardubic projíždí kolem brankáře Komety Brno Sasu Hovim.

Článek

Klasický obrázek z dobývání brněnské branky: před odkrytou klecí se zjevuje domácí kapitán Petr Koukal. Fanoušci se už chtějí zařvat gól, ale puk mu přeskakuje hokejku a mizí v rohu. „Nedáváme góly a o tom to všechno je. Strašně se nadřeme a pak z toho nic není,“ zoufal si Koukal.

Kometa přijela s jednoduchým plánem.

„Nějak přežít úvodní nápor,“ tvrdil brněnský asistent a bývalý dlouholetý pardubický útočník Ladislav Lubina. „První třetina ale byla z naší strany ještě dobrá, měli jsme šance,“ popisoval Koukal. Domácí krize se prohloubila až po polovině zápasu. Pardubice se sice osmdesát vteřin úspěšně bránily ve třech, jenže už ve čtyřech, pouhou vteřinu před tím, než se měl vyloučený Mezei vrátit na led, přišel o puk za brankou Kočí, a Balej propálil Svobodu.

„Spoluhráči mi to pěkně vybojovali,“ pochválil střelec. „Konečně jsme tak dobře sehráli přesilovku,“ potěšilo Lubinu. Žádný velký pardubický tlak ale nepřišel ani v závěru.

„Jim už pak stačilo hrát jen beton. A když už gól dáme, tak sudí přeruší hru,“ povzdechl si Koukal. „Ze snahy vznikla jen křeč,“ kroutil hlavou pardubický asistent Jan Votruba.

Co mu bylo platné, že na střely domácí vyhráli 26:14. Body odfrčely směr Brno.

„Vítězství patří i našim fanouškům, je radost pro ně hrát,“ usmíval se Balej, když příznivci Komety skandovali jeho jméno.

Reklama

Související témata: