Hlavní obsah

Jel domů, ale nevěděl kam. Kaberle přijel na Kladno jako soupeř

Hrála se sezóna 1991/92 a František Kaberle v dresu Kladna začal poznávat nejvyšší soutěž. Poté hrál také v NHL, vyhrál Stanley Cup, pětkrát titul mistra světa. Nikdy se ale nepostavil proti rodnému klubu. Až ve čtvrtek v dresu Pardubic. „Bylo to divný, jiný. Ani jsem neznal kabinu, nevěděl jsem kam pořádně jedu. Hrál jsem tady dlouho, takže mám smíšené pocity, jsem vlastně doma,“ byl naměkko sedmatřicetiletý obránce po výhře 5:0.

Foto: Josef Pešout, Právo

František Kaberle, obránce hokejových Pardubic.

Článek

Proběhla komunikace s bývalými spoluhráči před zápasem? S některými jsem si textoval, ale to se děje po celou dobu v Pardubicích, takže nejde o nic nového.

A co doma? Tam jsme to také nějak zvlášť nerozebírali.

Jak jste vnímal přijetí od diváků a hráčů na ledě? Na ledě žádný konflikt nebyl. V hledišti jsem také nic nezaslechl, bylo málo lidí, ale co vím, tak na Kladně jsou fanoušci v pohodě. Čekal jsem, že něco bude, ale nic, takže dobrý.

Mohl jste dát i gól. To by bylo hezký, v Pardubicích jsem gól ještě nedal, ale nepadlo to tam. Za stavu, který byl, to bylo už stejně jedno (Kladno prohrávalo ve 48. minutě 0:4 pozn. aut.) .

Sledujete Kladno v extralize? Kluci nevyhrávají. Dívám se na souhrny, oni mají šance. Dneska v první třetině taky. Kdyby je proměnili, tak ten zápas byl úplně jiný. Nám to tam taky doteď nepadalo. Dneska konečně už bylo více branek. Určitě se jim ale na tu tabulku nekouká dobře.

Čeká vás placení do kasy Pardubic? Samozřejmě, když se hraje proti mužstvu, kde někdo působil nebo kde je doma, tak se musí dát nějaké peníze. I mě to nemine.

Reklama