Hlavní obsah

Třinec - Slavia 5:3Třinec vyhrál nad Slavií 5:3, porazili ji popáté za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Micka 0 : 1
12. Peterek 1 : 1
25. Micka 1 : 2
33. Varaďa 2 : 2
34. Krajíček 3 : 2
39. Kohn 4 : 2
45. Krenželok 4 : 3
54. Růžička 5 : 3

TŘINEC

Hokejisté Třince porazili v 11. kole extraligy pražskou Slavii 5:3 a už poosmé za sebou bodovali. Pražané naopak vyšli naprázdno po předchozích třech výhrách. Oceláři dnes potvrdili, že se jim proti výběru kouče Vladimíra Růžičky v poslední době daří a vyhráli už pátý vzájemný zápas v řadě.

Článek

V úvodní minutě měl velkou šanci po Krajíčkově chybné přihrávce Štefanka, který byl sám před Vojtkem, ale třinecký gólman jeho šanci zlikvidoval. Ve čtvrté minutě ale už hosté získali vedení, když po Vondrkově střele dorážel Micka a poprvé v sezoně se střelecky prosadil.

Oceláři se pak ubránili při Kohnově vyloučení a ve 12. minutě vyrovnali, když Polanský uvolnil Peterka, který vypálil z voleje a Kopřiva také kapituloval. Další možnosti domácích měli Martin Růžička a v přesilovce pálil od modré čáry Zíb, na druhé straně zahrozili Micka a Jelínek.

Slavia nejdříve na přelomu úvodního a druhého dějství odolala při Endálově trestu a v 25. minutě v přesilovce podruhé získala vedení. Domácí hráli při pobytu Varadi a Lojka na trestné lavici devět vteřin ve třech proti pěti, ubránili se, ale následně ve čtyřech inkasovali, když po Brandově střele dorážel úspěšně do odkryté branky opět Micka.

Za necelé dvě minuty mohl při Hrabalově trestu dovršit hattrick Micka, ale bekhendem neuspěl. Třinec ustál bez úhony i další oslabení a při Rothově pobytu na trestné lavici v 33. minutě střelou do levého horního rohu vyrovnal Varaďa. Za 76 vteřin Oceláři už vedli, když slávisté po skrumáži před Kopřivou odvrátili puk, ale od modré zamířil do okryté branky Krajíček.

Domácí navíc ve 39. minutě využili přesilovku pět na tři při trestech Vladimíra Růžičky a Rotha, když se mezi střelce zapsal Kohn. Ještě před druhou pauzou mohl pojistit náskok domácích Květoň a krátce po přestávce i Polanský, ale neuspěli. Třinec se pak ubránil 17 sekund ve třech proti pěti, ale v pokračujícím oslabení už po Kadlecově přihrávce snížil Krenželok.

V 48. minutě mohl vyrovnat Štefanka, ale minul Vojtkovu branku. Snahu Slavie o vyrovnání zmrazila 54. minuta, kdy Špelda fauloval unikajícího Martina Růžičku, který z trestného střílení propálil Kopřivu mezi betony a pojistil výsledek. V závěru ještě trefili domácí Hrabal i Hudec tyč Kopřivovy branky.

HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 5:3 (1:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 12. Peterek (Polanský, Krajíček), 33. Varaďa (Lojek, Bonk), 34. Krajíček (Hrabal), 39. Kohn (M. Růžička, Zíb), 54. M. Růžička z trestného střílení - 4. Micka (Vondrka, Štefanka), 25. Micka (Branda, Kadlec), 45. Krenželok (Kadlec, V. Růžička). Rozhodčí: Blecha, Fraňo - Charvát, Bejček. Vyloučení: 9:6. Využití: 2:2. Diváci: 3978.
Třinec: Vojtek - Krajíček, Hrabal, Zíb,, Hudec, P. Hořava, Lojek - Kohn, McGregor, M. Růžička - D. Květoň, Peterek, Adamský - Polák, Bonk, Varaďa - Polanský. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.
Slavia: M. Kopřiva - Kadlec, Špelda, Žižka, Roth, Kuboš, Vašíček, Kolařík - Micka, Štefanka, Vondrka - Jaškin, P. Jelínek, Krenželok - Branda, V. Růžička ml., Tomica - Doležal, Endál, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice